563157_144791139014467_994348431_n

در حالیکه سه نفر امروز در اصفهان اعدام شده اند،
خانواده‌های هموطن عرب زبانمان که محکوم به اعدامند، می‌گویند آنها بی‌گناه هستند و باید حکم اعدام آنها لغو شود. آنها تاکید دارند که اعترافات این متهمان زیر شکنجه‌های شدید صورت گرفته و دادگاهی عادل باید به پرونده آن‌ها رسیدگی کند.

برخی از اعضای خانواده‌های پنج هموطن دردمندمان که به اعدام با طناب دار محکوم شده‌اند، بار دیگر تاکید کرده‌اند که حکم‌های صادرشده بر مبنای اعترافاتی است که زیر فشار و شکنجه گرفته شده و هیچ سند و شاهدی مبنی بر اتهام محاربه و فساد فی‌الارض و دیگر اتهامات مطرح‌شده وجود ندارد.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر، به نقل از کامل آلبوشوکه، پسرعموی دو زندانی ایرانی، این اطلاعات را منتشر کرده است. به گفته او، این افراد روز یک‌شنبه، ۸ بهمن، در آخرین تماس تلفنی با خانواده‌های خود گفته‌اند که همچنان زنده و در زندان هستند، اما چیز بیشتری درباره وضعیت خود نمی‌دانند.

به گفته آقای آلبوشوکه «درخواست خانواده‌ها این است که حکم اعدام شکسته شود چون آنها بی گناه هستند، و بعد دادگاهی عادلانه و به دور از کنترل اداره اطلاعات و با قضات باتجربه در تهران تشکیل شود.» او می‌گوید « متاسفانه در جنوب ایران افکار به شدت افراط گرایانه اند و کسی که دستگیر می‌شود اول از همه برای اینکه عرب است شکنجه می‌شود.»

آقای محمدعلی عموری (مهندس شیلات و معلم مدرسه)، آقای هادی راشدی (فوق لیسانس شیمی کاربردی و دبیر شیمی)، آقای هاشم شعبانی (دبیر ادبیات عرب و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه اهواز)، آقای جابر آلبوشوکه (فوق دیپلم کامپیوتر و سرباز وظیفه) و برادرش آقای مختار آلبوشوکه (شاغل در یک شرکت سنگ‌ شکن) از جمله متهمان این پرونده هستند که به خاطر فعالیت در موسسه «الحوار» در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ بازداشت شدند.

اتحادیه اروپا خواستار توقف اعدام پنج ایرانی شد

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز سه‌شنبه (۲۹ ژانویه/۱۰ بهمن) صدور حکم اعدام برای پنج فعال فرهنگی عرب ایرانی را محکوم کرد و خواستار توقف اجرای این حکم از سوی مقامات جمهوری اسلامی شد.

آقای کامل آلبوشوکه می‌گوید این افراد در زمان بازداشت به غیر از شکنجه‌های سنگین روانی «با تسمه، کابل برق، چوب، شلنگ گاز و حتی با شوک الکتریکی شکنجه شده اند».

اتهام «محاربه»، تاکتیکی برای ارعاب

بیست نفر از افراد فعال در این موسسه در آن زمان بازداشت شده بودند، اما از میان آن‌ها این پنج نفر به اتهام «محاربه و انجام عملیات مسلحانه و اقدام علیه امنیت ملی» در شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز، به اعدام و دیگران به حبس‌های دراز‌مدت محکوم شده اند. این حکم اواسط دی ماه سال جاری مورد تایید دیوان‌عالی کشور قرار گرفته است.

چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۱
منبع خبر: رادیو آلمان