13883_166248916868689_882074055_n

به گزارش کُردستان میدیا، علی‌رغم درآمد کم شهروندان کُرد در شهرهای مرزی کُردستان، مسئولان مدارس شهر مریوان به دانش‌آموزان ابلاغ کرده‌اند که هر کدام بایستی ١٠٠ تا ١٥٠ هزار تومان وجه نقد به مدارس پرداخت کنند.

در همین رابطه مسئولان مدارس «خاو میراوا و سرشیو» از توابع مریوان به تمامی دانش‌آموزان ابلاغ کرده‌اند: «باید این وجه نقد را به منظور مدیریت و تأمین نیازها به مدارس پرداخت کنند».

سرپرست یکی از خانواده‌های این دانش‌آموزان که از فرزند وی وجه نقد مطالبه شده است به وب‌سایت کُردستان میدیا گفت: «من بیکار هستم، شغلی مشخص ندارم و فقط گاهی اوقات در مرز کار می‌کنم و به سختی می‌توانم ماهانه دویست هزار تومان درآمد کسب کنم و من به هیچ شیوه‌ای نمی‌توانم وجه نقدی را که مدارس مطالبه کرده‌اند پرداخت نمایم».

مطالبه‌ی پول از دانش‌آموزان در حالی صورت می‌گیرد که هر دانش‌آموز سالانه وجه نقدی را به نام «هزینه‌ی سالانه» دارد و ضروری است مسئولان مدارس آن را برای دانش‌آموزان خرج کنند، با این وجود بیشتر مدارس کُردستان از «کتابخانه، سالن ورزشی و وسایل ورزشی» محروم هستند.

مدتی پیش نیز اداره‌ی آموزش و پرورش شهر مریوان شماری دانش‌آموز دختر را به علت عدم پرداخت وجه نقد، از مدرسه اخراج کرده بود.

مسئولان مدرسه‌ی «فاطمه زهرا» در شهر مریوان از هر دانش‌آموز مبلغ یکصد هزار تومان مطالبه کرده بودند و در نتیجه چهل دانش‌آموز به دلیل کم‌درآمدی و عدم پرداخت پول، از سوی اداره‌ی آموزش و پرورش این شهر اخراج شده بودند.

مدرسه‌ی فاطمه زهرا ویژه‌ی کسانی است که از روستاهای اطراف شهر مریوان به منظور ادامه تحصیل به مریوان می‌آیند و به مدت نه ماه در آنجا ساکن خواهند شد.
دانش‌آموزان مدارس سنندج هم از پدیده دریافت وجه نقد مستثنی نبوده‌اند

در همین رابطه سه ماه پیش نیز، مدیر دبیرستان «شیخ شلتوت» در سنندج به دانش‌آموزان گفته بود، هرکدام از دانش‌آموزان باید مبلغ ١٥٠ تا ٣٠٠ هزار تومان وجه نقد به مدرسه پرداخت کنند.

این مسئول به دانش‌آموزان گفته بود، مدرسه‌ی شیخ شلتوت فاقد امکانان لازم بوده بنابراین ضروری است که هزینه‌ی لازم برای تهیه‌ی این امکانات توسط دانش‌آموزان تهیه شود.

دبیرستان شیخ شلتوت در محله‌ی «فیض‌آباد و در نزدیکی میدان چوب‌فروشان» سنندج واقع شده است.

از دیگر سو و در ادامه‌ی مطالبه‌ی وجه نقد از دانش‌آموزان، مسئولین مدارس»الزهرا، مائده و درویشان» در سنندج مبالغ چشمگیری وجه نقد از دانش‌آموزان دریافت کرده بودند و به تمامی دانش‌آموزان نیز اعلام کرده بودند که باید وجه مطالبه‌شده را به مدارس پرداخت کنند.

وجه دریافت‌شده توسط مدارس، مبلغ ٢٠٠ تا ٥٠٠ هزار تومان بوده است.