با گذشت نزدیک به پنجاه روز از بازداشت غیرقانونی خسرو و مسعود کردپور دو روزنامه نگار کرد، تاکنون از اتهام آنها اطلاعی در دست نیست و وکیل آنها نتوانسته با موکلین خود ملاقات کند. این در حالی است که در ملاقاتی که این دو روزنامه گار با خانواده خود داشته اند اعلام کرده اند در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود در اعتصاب غذا بسر می برند و جان آنها در خطر است.
کمال حسینی خبرنگار آژانس خبری موکریان در خصوص فعالیت برداران کردپور می گوید: “خسرو کردپور روزنامه نگار و مدیر آژانس خبری موکریان بیش از دو دهه است که به فعالیت های مدنی و حقوق بشری مشغول می باشد. اوایل دهه هشتاد هم توسط دادگاه انقلاب مهاباد محکوم و در نهایت دو سال و نیم را در زندان سپری کرد. مسعود برادر خسرو هم روزنامه نگار و فعال مدنی است که پس از بیست دو سال تدریس در دبیرستان های بوکان در سال هشتاد و هفت به یکسال زندان و نهایتا اخراج از شغل معلمی محکوم شد.”
مسعود و خسرو کردپور ۱۷ و ۱۸ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای وابسته به وزارت اطلاعات در شهر مهاباد بازداشت و پس از گذشت سه هفته بازداشت، هشتم فروردینماه سال جاری، به زندان اطلاعات در ارومیه منتقل شدند.
حسینی با تاکید به اعتراض برادران کردپور بر تداوم بازداشتشان بیان می کند: “روز دوشنبه دوم اردبیهشت همسر خسرو و خواهر کردپورها پس از ۴۵ روز بی اطلاعی از وضعیت “مسعود و خسرو” توانستند هر کدام به مدت ده دقیقه و با حضور بازجو و تحت کنترل ایشان به طور جداگانه آنها را ملاقات کنند. در این ملاقات آنها به وضعیت طولانی شدن بازداشت شان اعتراض کردند و گفتند که در طول این مدت بازجویی هم نشده اند وهیچ کس در سلول انفرادی را به روی آنها باز نکرده است.”
خبرنگار آژانس خبری موکریان ادامه می دهد: “روز پنج شنبه هم به اتفاق وکیل کردپورها “عثمان مزین” به دادگاه انقلاب مهاباد مراجعه کردیم و آقای مزین درخواستی به بازپرسی شعبه دوم دادگاه تقدیم کرد که در آن گفته است: همان طور که مستحضر هستید تاکنون بنده موفق به ملاقات با مشارالیها و اطلاع از وضعیت پرونده نگردیده ام و دفاع از موکل یا موکلین هم مستلزم ملاقات با آنان و بررسی وضعیت سلامت جسمی و روحی ایشان است. همچنین حسب اعلام خانواده موکلین، آنان از حدود ده روز قبل در اعتراض به شرایط غیرقانونی خود و بلاتکلیفی در بازداشتگاه دست به اعتصاب غذا زده و تداوم این اقدام موکلین قطعا سلامت آنها را با خطر جدی مواجه ساخته و صدور دستور بر ملاقات با آنان و خاتمه دادن به وضعیت بلاتکلیفی در بازداشتگاه می تواند راهگشا باشد.”
گفتنی است، جعفر کردپور گفته است اگر ماموران امنیتی جوابی درباره دلیل بازداشت، اتهام و مکان نگهداری مسعود و خسرو کردپور ندهند، خانواده مسعود و خسرو کردپور از حکومت جمهوری اسلامی به اتهام آدمربایی به مراجع بینالمللی شکایت خواهد کرد

