در تاريخ مردم ميهن ما روزهای فراموشی ناپذير مختلفی به ثبت رسيده که روزهاي سرنوشت ساز محسوب می شوند روزهايی که عموم مردم ما در غمها و شاديهای آن با يکديگر سهيم بوده اند . روز 30 تير 1331 از
جمله يکی از همين روزهاست .روزی که مردم ايران يکپارچه بپا خاستند و در برابر ديکتاتوری سلطنتی يکصدا خواستار بازگشت دکتر مصدق پيشوای نهضت ملي و نخست وزير تنها حکومت ملی ايران شدند. مردم غارت شده يی که بر روی دريای نفت زندگی می کردند اما حاصل رنجشان را قدرتهای استعماری و دربار وابسته به آنها يه يغما می بردند و مردم ايران در فقر جانکاهی به سر می بردند.
مصدق کبيرخود درباره قيام 30 تير مردم ايران گفت :
« روز سی ام تير در تاريخ مبارزات ممتد ملت ايران فراموش نشدنی نيست زيرا در اين روز تمام افراد ملت از هر طبقه و مقام در مقابل تحريکات اجانب يکدل و يک زبان قيام و اقدام کردند».
براي مطالعه بيشتر در باره اين رويداد تاريخي مي توانيد به آدرس زير مراجعه كنيد:
http://www.mojahedin.org/pages/decorumDetails.aspx?DecorumId=5048

