1239031_197886757049605_2077613450_n
در پی 6روز مذاکره و گفتگوهای فشرده و مستمر در اشرف و ليبرتی و در پاريس و واشينگتن با سازمان ملل متحد و مقامات آمريکايی، سرانجام 42 مجاهد قهرمان از لشکر فدايی اشرف که به مدت يکسال، با تعدادی اندک، به نگاهبانی از شهر شرف و شهيدان مشغول بودند، درخواست رئيس جمهور برگزيده مقاومت برای انتقال از اشرف به ليبرتی را پذيرفتند. 42قهرمان اشرفی شامل مجروحان و مصدومان قتل عام و اعدام جمعی مجاهدان اشرف در روز 10شهريور بودند که همزمان با بيش از 200 انفجار در نقاط مختلف اشرف همراه بود.

42قهرمان مجاهد خلق در ساعت 21شب گذشته، چهارشنبه 20شهريور1392 با اتوبوسهای سازمان ملل متحد با پرچم ملل متحد، و همچنين با خودروها و تريليهای حامل وسايل مجاهدين، با اسکورت ناظران بين المللی و خودروهای ملل متحد که از جلو و عقب از آنها حفاظت می کرد، اشرف را به جانب ليبرتی ترک کردند و پس از 10شبانه روز بيداری و پايداری و نبرد بی وقفه و خونين بر سر يکايک محدوديتها و فشارها و جنايتها، همگی در ساعت ۲.۵ بامداد امروز به ليبرتی رسيدند.
42قهرمان مجاهد خلق پس از يک سال نگاهبانی شبانه روزی از اشرف در برابر حملات دژخيمان و مزدوران، در حالی که 52تن از ياران و فرماندهانشان به شهادت رسيده و 7تن از آنها گروگان گرفته شده اند، در ورود به ليبرتی با استقبال عظيم و پرشورترين احساسات همرزمان خود که آنان هم مشتاق جنگ و شهادت در اشرف بودند، قرار گرفتند.
مجاهدان اشرفی قبل از ترک اشرف، در اوج اين حماسه تاريخی، ابتدا به زيارت مزار فروغ و شهيدان 19فروردين شتافتند و سپس عازم ليبرتی شدند.

از روز چهارشنبه قبل از ورود مجاهدان اشرف به ليبرتی، طبق تعهد و نامه معاون وزير خارجه آمريکا به خانم رجوی، وارد شدن تی والهای حفاظتی ربوده شده از ليبرتی، آغاز شد، اين به خاطر ايستادگی جانانهٴ مجاهدين و تحت فشار ايالات متحده و جامعه بين المللی صورت گرفت. اما هنوز از تعداد تی والهای حفاظتی که دولت عراق آنها را برمی گرداند اطلاعی در دست نيست.

بمب گذاری دژخيمان مالکی و رژيم بر سر راه مجاهدين در مسير ليبرتی
در ساعت 22 و 30دقيقه چهارشنبه شب، در خروجی شهر خالص به جانب بغداد اتوبوس حامل مجاهدين به رغم اين که متعلق به سازمان ملل متحد و تحت پرچم آن بود، هدف بمب گذاری دژخيمان مالکی و رژيم که نتوانسته بودند اين 42نفر را هم در اشرف قتل عام کنند، قرار گرفت. اما مجاهدين در ميان انفجار و دود ناشی از آن خونسردی و تسلط کامل خود را حفظ کردند و راننده به حرکت ادامه داد و خوشبختانه هيچ خسارت انسانی وارد نشد. اما در اثر اصابت بمب به يکی از تريليها، اين تريلی از حرکت باز ماند و تخريب شد.

از اين پيشتر مجاهدين به جانشين نمايندهٴ ويژه دبيرکل و سفارت آمريکا هشدار داده بودند که افراد عراقی و نيروهای مالکی مجاز نيستند زمانبندی و ساعت حرکت ستون را علنی کنند زيرا اين به مثابه دعوت آشکار به توطئه و شليک و بمب گذاری است.
سرلشکر دژخيم، جميل شمری سرکرده پليس ديالی که هماهنگی و فرماندهی صحنه قتل عام و اعدام جمعی در روز 10شهريور را تحت امر سپبهد دژخيم فاروق الاعرجی، رئيس دفتر نظامی مالکی برعهده داشت، ابتدا اين تعهد را در برابر سازمان ملل متحد پذيرفت که تا رسيدن ستون به ليبرتی از هر گونه علنی کردن آن و دعوت از مزدوران رژيم ايران تحت پوشش خبرنگار خودداری کند.
اما دو ساعت قبل از حرکت، اين سرلشکر دژخيم، ساعت دقيق حرکت را علنی و اعلام کرد و همزمان تروريستهای مالکی و عوامل رژيم در پوشش خبرنگاران و فيلمبرداران رسانه های شناخته شده وابسته به رژيم ايران از قبيل عصائب اهل حق و 9بدر و الفرات و تلويزيون رژيم به مرکز پليس خالص رفته و از آنجا با حفاظت پليس به اشرف رفتند و در انتظار نشستند. به نظر می رسد که دژخيمان پس از انفجار در مسير اتوبوس اول در انتظار توقف آن بودند تا قدمهای بعدی را بردارند، اما اتوبوس حامل مجاهدان اشرفی بی اعتنا به انفجار به راه خود ادامه داد.

مراتب بلادرنگ به اطلاع مقامات آمريکايی و ملل متحد رسيد و آنان هم از اين ماجرا شوکه شدند و به صحت آنچه مجاهدين از اين پيشتر هشدار داده بودند، پی بردند.