1395786_228215734005340_450165385_n

دختر شانزده ساله پاکستانی که به دلیل فعالیت در جهت آموزش دختران هم‌میهنش مورد ترور نافرجام طالبان قرار گرفت، جایزه آزادی اندیشه پارلمان اروپا را دریافت کرد. اسنودن و بیالیاتسکی هم نامزد دریافت این جایزه شده بودند.
به گزارش دیویچه وله فارسی پارلمان اروپا نیمروز پنجشنبه (۱۰ اکتبر/ ۱۸ مهر) برنده «جایزه ساخاروف» ۲۰۱۳ را معرفی کرد. این جایزه که برای آزادی اندیشه اعطا می‌شود، امسال به ملاله یوسف‌زی، دختر ۱۶ ساله پاکستانی رسید.
یوسف‌زی که در کشور خود برای آموزش دختران تلاش می‌کرد، در اکتبر ۲۰۱۲ (یک سال پیش) توسط طالبان ترور شد اما از این حمله جان سالم به در برد. طالبان پاکستان حمله‌ی تروریستی به وی را توجیه کردند و این فعال حقوق بشری را «جاسوس غرب» و «سزاوار مرگ» خواندند.
این نوجوان پاکستانی در دره‌ی سوات از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت؛ به شدت مجروح شد، ولی زنده ماند. وی را برای مداوا به بریتانیا منتقل کردند. گلوله‌ای که به سوی ملاله شلیک شده بود، پس از عبور از ناحیه‌ای در سر وارد شانه‌ی او شده و در آنجا گیر کرده بود.
جایزه ساخاروف همچنین به نسرین ستوده، حقوقدان و فعال ایرانی حقوق بشر، و جعفر پناهی، کارگردان، اعطا شده است. این دو نیز در زمان اعلام رأی در زندان بودند و جایزه‌شان روی صندلی خالی قرار داده شد.