1479449_241651905995056_1168569585_n

بر پایه آنچه که منابع خبری و دیپلماتیک اعلام کردند، متن توافقنامه به این شرح است:
جامعه بین الملل حق مردم ایران را برای دستیابی به انرژی صلح آمیز اتمی، به رسمیت می شناسد.
یکی از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرد توافقنامه‌ای که بین رژیم ایران و شش قدرت جهانی منعقد شده است، پیشرفت برنامه هسته‌ای را متوقف می‌کند.
وی در ادامه افزود که بر اساس این توافقنامه ذخایر اورانیوم ۲۰ درصدی رژیم ایران خنثی‌سازی شده و بازرسی‌های سرزده صورت خواهد گرفت.
به گزارش رویتر،بر اساس این توافقنامه حق غنی‌سازی اورانیوم به رسمیت شناخته نشده است، بازرسی‌های سرزده صورت خواهد گرفت و تحریم‌ها نیز ادامه خواهند داد. باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا طی سخنانی بعد از توافق ژنو گفت: محدوديتهايی اساسی بر رژيم ايران گذاشته ايم تا راهش به سوی بمب اتمی بسته شود و طی ۶ ماه، مذاکرات بيشتری انجام می شود.
اوباما گفت: رژيم ايران غنی سازی در سطح مشخصی را متوقف خواهد کرد و حجم انباشته اورانيوم خود را خنثی خواهد کرد. رژيم ايران نخواهد توانست نسل جديد سانتريفوژها را مورد استفاده قرار دهد. ايران سانتريفوژ جديدی نصب يا راه اندازی نخواهد کرد و توليدات سانتريفوژهای آن محدود خواهد بود. ايران کار روی راکتور اتمی اراک را متوقف خواهد کرد. همچنين با بازرسيهای جديد، دسترسی گسترده به تجهيزات اتمی رژيم ايران تأمين خواهد شد تا جامعه جهانی بتواند تأييد کند که آيا رژيم ايران به تعهدات خود پای بند است يا نه.
با اين توافق رژيم ايران نمی تواند از مذاکرات برای وقت کشی استفاده کند. ما تحريمهای جديد اعمال نمی کنيم. اما بقيه تحريمها به شدت به قوت خود باقی می ماند. بعد از ۶ ماه صحبت می کنيم. رژيم ايران سابقه نقض التزامات دارد بنابراين بايد بر سر اتمی بر رژيم ايران سخت گرفت. در اين مذاکرات با هيچ چيز توافق نمی شود مگر اين که روی همه چيز توافق شود. العربیه می‌نویسد:تمام این توافق ها محدود، موقت و قابل بازگشت است. قدرت های جهان به تحریم های بانکی و نفتی ایران ادامه خواهند داد. اگر ایران به تعهدات خود پایبند نماند روند توافق عکس خواهد شد و در صورت نقض توافق تحریم های جدیدی وضع خواهد شد.
در اینجاست که باید گفت: خوردن جام زهر اتمی‌ توسط خامنه‌ای به مردم ایران مبارک باد!