جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی در واکنش به پیام حسن روحانی، روباه بنفش نظام به مناسبت افتتاح سی و دومین جشنواره فیلم فجر در نامهای نوشته است که آقای روحانی بجای پیامهای تکراری بهتر است «به مردم قول بدهد که یک درصد به قولهاى زمان انتخابات وفادار بوده و با تدبیر دور از امید، نمىخواهد سانسورى تازه بنا کند.»
«آقاى روحانى خوب مىداند که سالانه بیش از صد فیلم در ایران ساخته مىشود که ۹۵ درصد فیلمهایى است که تماما اختصاص به همان نقطههاى روشنى که ایشان میگویند دارد و فقط پنج درصد و یا کمتر است که تلاش مىکنند به مردم دروع نگوید و نقاط را آنگونه که هستند به تصویر کشند، که ۹۰ درصد از این پنج درصد هم هرگز اجازه نمایش نمىیابند.»
او در ادامه می نویسد: «چرا این دستورالعملها فقط براى آن پنج درصد است و هرگز به آن ۹۵ درصد گفته نمىشود که کنار نقاط فرمایشى از حقیقت واقعیت هم سخن بگویند. اصلا چرا باید هنرمند مجبور باشد نقاط فرمایشى و سفارشى ایشان یا هر سفارش دهنده دیگر را به تصویر کشد، اگر واقعا آقاى روحانى مىخواهند مردم با سینما آشتى کنند؛ اجازه بدهند، هنرمند خود انتخاب کند چه بسازد یا چه نسازد.»
«شاید آقاى روحانى نمىدانند اگر فیلمسازى بخواهد فیلمش را حتى به همکاران خود در خانه سینما نشان دهد باید مجوزش را وزارت ارشاد صادر کند که در اکثر موارد براى همان پنج درصد چنین مجوزى صادر نمىشود.»
#اعتراض #فتنه #حقوق_بشر #آزادی #قیام #بگونه

