C29FFEEE-3468-429E-8EF3-1C6AA59F50F4_cx1_cy0_cw96_mw1024_s_n

روزنامه حکومتی شهروند در گزارشی با تيتر «دختران کوچک باردار، پسران کوچک عيالوار» به بررسی ازدواج در سنين کودکی و پيامدهای آن پرداخته است. اين روزنامه ضمن گزارش ميدانی پيامدهای بارداری دخترانی که در سنين کودکی يا نوجوانی در کرج، شهر ری يا مناطقی از تهران از جمله منطقه شوش بدون دريافت خدمات بهداشتی، خود و کودکان شان دچار آسيب‌های جسمی شده‌اند.
الناز محمدی گزارش‌نويس روزنامه حکومتی شهروند با اشاره به اينکه «حالا اما اين سازمان، ويژه‌نامه تحليلی‌ای منتشر کرده که آمار ازدواج و طلاق در کل‌ سال ۹۲ در آن آمده و براساس آن حدود ۵۰‌ هزار نفر از زنانی که در اين ‌سال ازدواج کرده‌اند، کمتر از ۱۵‌سال» بوده، نوشته است: «سن حدود ۲۵۰‌ هزار نفر از اين زنان، بين ۱۵ تا ۱۹‌سال بوده است.»
اين روزنامه نوشته است که «توزيع سنی ازدواج‌های ثبت‌شده ‌سال ۹۲ نشان می‌دهد که ۱۲۹‌هزار و ۷۸۰ رويداد ازدواج، بين مردان ۲۰ تا ۲۴‌سال با زنان ۱۵ تا ۱۹ساله اتفاق افتاده است.» به نوشته روزنامه شهروند اين آماری از ازدواج‌هايی است که ثبت شده و شامل ازدواج‌های نيست که طی آن «دختران و پسرانی را که زير ۱۵‌سال دارند، ازدواج می‌کنند ازدواج شان هيچ جا ثبت نمی‌شود.
گزارش‌نويس روزنامه حکومتی شهروند تاکيد کرده تعداد زيادی از دختران هستند که «ازدواج می‌کنند اما هيچ تلاشی برای ثبت آن ندارند: به يک دليل؛ آنها شناسنامه ندارند.» طراوت مظفريان، «مدير طرح مادرانه جمعيت امام علی» درباره اين ازدواج‌ها به روزنامه شهروند گفته است: «آنها ازدواج‌هايشان را ثبت نمی‌کنند چون بيشترشان شناسنامه ندارند چون ازدواج‌های پدر و مادرشان هم ثبت نشده است. آنها کودکان «بی» هستند؛ بی‌شناسنامه، بی‌غذا، بی‌کتاب.»
وی همچنين گفته است که «خانه‌های اين بچه‌ها کوچک است مثلا دو در دو متر يا ۱۲ متر و به همين دليل آنها از بچگی همه چيز را از نزديک می‌بينند. روابط پدر و مادرهايشان و بقيه مسائل را؛ چون پدر و مادرهای آنها اکثرا معتادند و بدون مقدمه رابطه جنسی برقرار می‌کنند و بچه‌ها از نزديک همه چيز را می‌بينند. بچه‌ها اوايلش خيلی می‌ترسند و اين در روحيه‌شان خيلی اثر بدی می‌گذارد، بعدها اما کم‌کم می‌فهمند که اين يک اتفاق ديگری است. به همين دليل است که آنها زود به بلوغ جنسی می‌رسند.»
طراوت مظفزيان میگوید: «در ميان خانواده‌های اين کودکان، فرهنگ تجاوز وجود دارد. تجاوز، اتفاقی است که ممکن است از ۵سالگی برایشان بيفتد، بزرگترها به آنها تجاوز می‌کنند و با اين موضوع آشنا هستند. اين موارد هم فقط مربوط به کودکان محله‌های شوش و دروازه غار نيست؛ اطراف شهرری خيلی از دختران در سن ۱۲سالگی ازدواج می‌کنند. مثلا موردی را داشته‌ايم که در ۱۴سالگی زايمان کرده‌اند.»
محيا واحدی، مدير خانه علم دروازه‌غار، نيز به اين روزنامه گفته است: «اين بچه‌ها می‌خواهند زودتر از اين شرايط فرار کنند، خانواده‌ها هم از بچگی در گوش بچه‌ها می‌خوانند که بايد ازدواج کنی. آنها هم فکر می‌کنند بهتر است ازدواج کنند تا درس بخوانند. ادبياتشان جنسی است و بلوغ زودرس دارند. آنها مدرسه هم نمی‌روند، هيچ آينده‌ای برای آنها تعريف نشده» است.
روزنامه حکومتی شهروند از قول مدير خانه علم دروازه‌غار نوشته است: «اين بچه‌ها اکثرا دچار افسردگی می‌شوند. فقط هم دخترها نيستند؛ اين فرهنگ برای پسرها هم وجود دارد. مثلا پيمان پسری ۱۳ساله است و می‌گويد خانواده‌اش به او می‌گويند تو ديگر خيلی داری بيکار می‌گردی و وقت زن گرفتنت است