13495265_612027412290835_4633642365549879256_n

#بگونه: منابع خبری بریتانیا بامداد جمعه ۲۴ژوئن ۲۰۱۶ برابر با جمعه ۴ تیر ۹۵ نتیجه همه پرسی از مردم این کشور بر سر ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا را بر اساس اعلام آخرین نتایج شمارش آراء اعلام کردند.
به گزارش شبکه «بی.بی.سی» با پایان شمارش آرا مشخص شده که ۵۲ درصد از رای دهندگان بریتانیایی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای داده اند. در مقابل این آراء۴۸درصد رای دهندگان نیز به ادامه عضویت در اتحادیه رای داده‌اند. بریتانیا پس از ۴۳ سال عضویت در اتحادیه اروپا در یک تصمیم تاریخی به خروج از این اتحادیه رای داد.
ناظران بین المللی نتایج همه‌پرسی شکست سختی برای نخست‌وزیر بریتانیا دانستند. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که طرفدار ادامه عضویت کشورش در اتحادیه اروپا بود ساعتی پس از اعلام نتیجه همه‌پرسی ‌ در مقابل ساختمان شماره ۱۰ داونینگ‌استریت حاضر شد و گفت مردم بریتانیا نظر خود را درباره خروج از اتحادیه اروپا اعلام کردند و او به این نظر مردم احترام می‌گذارد.
کامرون افزود، مردم تصمیم خود را اعلام کرده‌اند و بریتانیا به رهبری جدید نیاز دارد. درست نیست که من کاپیتان کشتی‌ای باشم که کشور به مقصد بعدی هدایت می‌کند. اندکی پس از اعلام نتیجه همه پرسی مخالفان و موافقان نتیجه همه پرسی بریتانیا در این باره واکنش نشان دادند.
ولفگانگ شویبله وزیر دارایی آلمان در واکنش به نتیجه همه‌پرسی گفت، او انتظار نتیجه‌ی دیگری از همه‌پرسی روز گذشته بریتانیا داشت، با‌این‌حال او تاکید کرد، اروپا در کنار هم خواهد ایستاد. شویبله افزود، ما ناگزیر هستیم که بهترین اقدام را در برابر تصمیم دوستان بریتانیایی خود انجام دهیم.
آلکساندر استاب، نخست‌وزیر فنلاند نیز پس از اعلام نخستین نتایج همه‌پرسی بریتانیا در توییتر نوشت: به من بگویید هنوز در خوایم و کابوس وحشتناکی می‌بینم.
مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا در واکنش به نتایج همه‌پرسی بریتانیا دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا را سرزنش کرد و او را در نتایج همه‌پرسی مقصر دانست. شولتز گفت «کامرون مسئولیت بزرگی بر عهده دارد». به اعتقاد رئیس پارلمان اورپا فرایند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به سرعت آغاز خواهد شد.
مارتین شولتز که با شبکه دوم تلویزیون آلمان گفتگو می‌کرد، درباره موقعیت بریتانیا پس از همه‌پرسی گفت، در اروپا از این‌پس با بریتانیا به عنوان «کشور ثالث» رفتار خواهد شد. او افزود، ما خود را برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آماده کرده‌ایم.
به نظر رئیس پارلمان اروپا خروج بریتانیا، خروج دیگر کشورها از اتحادیه اروپا را در پی نخواهد داشت. او می‌گوید «موج خروج از اتحادیه اروپا پیش نخواهد آمد».
یکی از مشاوران دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا که از هواداران «ماندن» بود، به خبرنگاران گفته است «اکنون در نقطه‌ای نامعلوم هستیم، همه خسته‌اند. هیچ‌کس نخوابیده‌است. در مقابل نایجل فراژ، رهبر حزب شدیدا دست‌راستی «استقلال پادشاهی متحد» (یوکیپ)، از مهم‌ترین هوادار «خروج» گفته ۲۳ ژوئن (روز همه‌پرسی) روز استقلال بریتانیا است.
وزیر اول اسکاتلند گفت این منطقه از بریتانیا «آینده خود را بعنوان عضوی از اتحادیه اروپا می‌بیند».
شین‌فین، بزرگترین حزب کاتولیک ایرلند شمالی، خواستار رای‌گیری برای اتحاد دو ایرلند شده‌است. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپا است.
یک ساعت پس از اعلام نتایج همه پرسی، پوند بریتانیا در برابر دلار به پایین ترین سطح خود از سال ۱۹۸۵ تاکنون کاهش یافت.
بازارهای بورس در استرالیا، ژاپن و هنگ‌کنگ با بحران روبرو شده‌اند و وزیر اقتصاد ژاپن در یک کنفرانس خبری اضطراری، در مورد وضعیت مالی جهان «شدیدا» ابراز نگرانی کرده‌است.
در ساعات اولیه بامداد جمعه، گزارش‌ها از کاهش پنج تا شش درصدی بهای نفت در بازارهای آسیا نیز حکایت دارند.
به کانال تلگرام و اينستاگرام بگونه بپیوندید:https://telegram.me/begoonah
https://www.instagram.com/begoonah