#بگونه: سازمان عفوبین الملل روز سه شنبه نوزدهم دی، در بیانیه ای برای تحقیقات فوری در مورد مواردی که اخیرأ در مورد جان باختن تعدادی از دستگیر شدگان در زندانهای ایران خودکشی اعلام شده است فراخوان داد.

عفو بین الملل مرگ مشکوک سینا قنبری در بخش قرنطینه زندان اوین را واقعه ای نگران کنند برای صدها بازداشتی دیگر توصیف کرده است.مقامات مسئول دلیل مرگ سینا قنبری را خودکشی اعلام کرده اند ولی تا کنون هیچ منبع مستقل یا پزشکی قانونی این ادعای مسئولین زندان اوین را تایید نکرده است.

دربیانیه عفو بین الملل گفته شده که خانواده صدها تن از بازداشت شدگان نتوانسته اند درباره دستگیر شدگان کسب اطلاع کنند و در مواردی از طرف مقامات مسئول تهدید شده اند.

به گفته عفو بین‌الملل، تا کنون دست‌کم پنج نفر از بازداشتیهای اخیر در ایران در زندان جان باخته‌اند. تعداد کشته شدگان در اعتراضهای خیابانی دو هفته اخیر بیش از ۲۰ نفر و تعداد دستگیر شدگان بیش از ۳۷۰۰ نفر اعلام شده است.

روز سه‌شنبه ۱۹ دی خانم نسرین ستوده وکیل برجسته، در مصاحبه با رادیو فردا گفت: «به جز سینا قنبری، محسن عادلی و وحید حیدری، که در زندان های تهران و دزفول و اراک درگذشته اند، دو نفر دیگر در قرنطینه زندان اوین جان خود را از دست داده‌اند».

در صورت صحت این خبر، تعداد کل بازداشت شدگان اعتراضات اخیر که جان خود را از دست داده اند، به پنج نفر می‌رسد.

رسانه ها تا پیش از این اسم و مشخصات و عکس سه نفر را که در زندان به قتل رسیده اند منتشر کرده بودند.

در روزهای اخیر و بدنبال رسانه‌ای شدن خبر جان باختن سه تن از بازداشت شدگان تظاهرات گسترده سراسری، شماری از فعالان مدنی نسبت به پیدایش کهریزک دوم هشدار داده‌اند. یادآوری اینکه در جریان قیام سال ۱۳۸۸ تعدادی از بازداشت‌شدگان در زندانی بنام کهریزک تحت شکنجه‌های وحشیانه به قتل رسیدند و پزشک زندان که شاهد این قتل ها بود نیز بطرز مرموزی به قتل رسید. قضیه کهریزک تبدیل به یک افتضاح و رسوایی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران شد.
*****************
#ایران #زندان #عفوبین_الملل #بیانیه #فراخوان #قتل #شکنجه #قیام #بازداشت
به کانال تلگرام و اينستاگرام بگونه بپیوندید:
https://telegram.me/begoonah
https://www.instagram.com/begoonah

26815460_916196391873934_5400711352578259489_n.jpg