تلاش آمریکا برای قطع۵۰ میلیارد دلار عایدی ایران از فروش نفت
برایان هوک رییس گروه اقدام ایران: شرکتهای اروپایی یک انتخاب دارند، یا با ایالات متحده تجارت میکنند یا با ایران. آمریکا در تلاش است تا به تنهایی ۵۰ میلیارد دلار عایدی ایران از فروش نفت را قطع کند. آمریکا کشورهای خریدار نفت ایران را تحریم خواهد کرد.
سنای آمریکا طرحی برای مصادره داراییهای رژیم ایران و پرداخت غرامت تصویب کرد
سنای آمریکا طرحی را که خواستار پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان انفجار سفارت آمریکا در بیروت در آوریل سال ۱۹۸۳ است را به تصویب رساند.
این طرح که توسط سناتور «تام کاتن» عضو ارشد سنای آمریکا تهیه شده روز پنجشنبه شب بهوقت آمریکا در قالب متممی به لایحه بودجه دفاعی سال ۲۰۲۰ آمریکا و متمم های اضافه شده به آن به تصویب رسید.
تام کاتن هدف از معرفی این طرح را «دسترس پذیر کردن داراییهای رژیم ایران جهت پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم رژیم ایران» عنوان کرده است.
تام کاتن سناتور از ایالت آرکانزاس به همراه شماری دیگر از نمایندگان سنای آمریکا طرحی را ارائه کردند که به موجب آن، شهروندان آمریکایی که عضوی از خانواده آنها قربانی حملات تروریستی مورد حمایت رژیم ایران بوده، بتوانند در دادگاه شکایت کرده و غرامت درخواست کنند.
در این خبر که در روز جمعه ۲۷اردیبهشت ۹۸ با اعلام جزئیات در وبسایت سناتور کاتن منتشر شده بود، آمده است: در جریان عملیات تروریستی سال ۱۹۸۳ از سوی عوامل دستنشانده ایران، ۲۴۱آمریکایی از جمله ۲۲۰عضو نیروی دریایی آمریکا کشته شدند. طرح ما کمک میکند تمامی خانواده قربانیان از پولی که ایران پولشویی کرده، بتوانند غرامت بگیرند.
شلدون وایتهاوس، سناتور دموکرات ایالت رود آیلند هم که از امضا کنندگان این طرح است، گفت: این طرح که مورد توافق هر دو حزب است، اقدامی در تأمین عدالت برای قربانیان بمبگذاری بیروت است.
مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا، جیم اینهاف سناتور جمهوریخواه ایالت اوکلاهما، تد کروز سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس، داگ جونز سناتور دموکرات ایالت آبالاما، جانی آیزاکسون سناتور جمهوریخواه ایالت جورجیا از حامیان این طرح در سنا بودند.
در مجلس نمایندگان هم گرگ پنس نماینده جمهوریخواه از ایالت ایندیانا و روبن گالیگو نماینده دموکرات ایالت آریزونا، طرح مشابه آن را تهیه و ارائه کرده بودند.
روزجمعه ۷تیر۹۸نشست کمیسیون برجام در وین بدون هیچ پیشرفتی به پایان رسید.
پس از ۴ساعت بحث و گفتگو نماینده چین در این نشست به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: رژیم ایران پیامی روشن را منتقل کرد که ما در توافق برجام میمانیم.
خبرگزاری اینترفکس نیز گفت: همزمان با نشست وین، مقامهای اروپایی به رژیم ایران هشدار دادند از محدودیتهای در نظر گرفته شده در برجام عبور نکند.
این کمیسیون با حضور نمایندگان آلمان، انگلستان، چین، فرانسه و روسیه تشکیل جلسه داد تا آخرین وضعیت توافق اتمی را بررسی کند.
اروپاییها گفتند سازوکار اینستکس اجرایی شده است اما جزییات بیشتری ارائه ندادند.
عباس عراقچی معاون وزارتخارجه رژیم که در نشست وین شرکت داشت از مواضع اروپاییها ابراز نارضایتی کرد.
خبرگزاری رویترز گفت: رژیم ایران میگوید پیشرفت در گفتگوهای برجام برای تغییر مسیر کافی نیست، زیرا کشورهای اروپایی نفت ایران را نمیخرند که خواست اصلی است تا در برجام باقی بماند
کنفرانس مطبوعاتی رییس جمهور آمریکا بعد از پایان اجلاس جی۲۰ در ژاپن
دونالدترامپ: من امیدوارم که مجبور نشویم ارتشمان را علیه (رژيم) ایران بکار بگیریم.
۸تیرماه ۹۸
آمریکا جنگندههای رادار گریز «اف-۲۲» به قطر فرستاد نیروی هوایی آمریکا در اطلاعیه ای در روز پنجشنبه ۶ تیر ۹۸ اعلام کرد که «این هواپیماها برای اولین بار به قطر اعزام شده اند تا از نیروهای آمریکایی و منافع ایالات متحده در محدوده اختیارات ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا دفاع کنند.»
تحلیلگران نظامی بر این باور هستند که هدف آمریکا از اعزام جنگنده های «اف-۲۲» به منطقه استفاده از آنها در درگیری احتمالی برای هدف گیری سامانه دفاع هوایی رژیم ایران است.
وال استریت ژورنال } حمله به تاسیسات نفتی عربستان از عراق بود نه از یمن
خبرگزاری رویترز به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال و مقامات آمریکایی اعلام کرد که حمله پهپادی ماه مه به تاسیسات نفتی و خط لوله نفت عربستان، نه از یمن بلکه از عراق صورت گرفته است.
این حملات دو روز پس از خرابکاری و حمله به چهار نفتکش از جمله دو نفتکش عربستان در ساحل امارت عربی متحده انجام شد.
به نوشتۀ وال استریت ژورنال، مقامات آمریکایی به این جمع بندی رسیدهاند که به دنبال افزایش تنش بین ایران و آمریکا، گروهها و متحدان منطقهای ایران در تلاش هستند تا جبهۀ جدیدی باز کنند.