سخنگوی دولت انگلستان: سه قایق ایرانی تلاش کرد که نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز را توقیف کنند (بربایند) اما ناکام ماندند.
تلاش تهران برای توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز مخالف قوانین بینالمللی است.
انگلستان نگرانی خود را از اعمال رژیم ایران ابراز میدارد و از این رژیم میخواهد از افزایش تنش در منطقه خودداری کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس
مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد پنج قایق که گمان میرود متعلق به سپاه پاسداران انقلاب باشند، روز چهارشنبه دهم ژوئیه به یک نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز نزدیک شدند.
به گزارش العربیه و بنا به اظهارات مقام آمریکایی قایقهای ایرانی از نفتکش بریتانیایی خواستهاند تا در نزدیکی موقعیت آن، در آبهای سرزمینی ایران توقف کند، اما در پی هشدار کشتی جنگی بریتانیا از طریق بیسیم، عقبنشینی کردند.
سخنگوی دولت بریتانیا با تایید این حادثه گفت، قایقهای ایرانی تلاش کردند که نزدیک کشنی شوند اما با هشدار فرماندهی کشتی بریتانیایی«مونتروز» قایقهای ایران عقب نشینی و دور شدند.
همچنین یکی از سخنگویان وزارت دفاع بریتانیا نیز با تایید خبر، اقدام سپاه پاسداران را مایه نگرانی دانست.
از سوی دیگر سایت سپاه نیوز اطلاعیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز پنجشنبه 11 ژوئیه گزارشهای مربوط به عملیات قایقهای نیروی دریایی سپاه برای وادار کردن یک نفتکش بریتانیایی به ورود به آبهای ایران را تکذیب کرد.
در بیانیه سپاه پاسداران که از روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران صادر شد، تلاش سپاه برای مجبور کردن نفتکش بریتانیایی و دخالت ناو انگلیسی اچ.ام.اس مونتروز، را تکذیب کرد.
محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران سه شنبه نهم ژوئیه تهدید کرد توقیف «ذلت بار» ابر نفتکش ایرانی توسط نیروی دریایی بریتانیا، بی پاسخ نخواهد ماند.
تهدیدهای این مقام ارشد نظامی ایران علیه بریتانیا پس از آن صورت میگیرد که سربازانی از تفنگداران نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا، پنجشنبه 4 ژوئیه، با ورود به کشتی «گریس 1» روبروی ساحل جبل الطارق، اقدام به توقیف کشتی کردند.
مقامات جبل الطارق این ابرنفتکش ایرانی را به نقض تحریمهای اتحادیه اروپا از راه انتقال نفت به سوریه متهم میکنند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در واکنش به حادثه توقیف ابر نفتکش ایرانی، بریتانیا را تهدید کرد و گفت: «این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند و در صورت مقتضی، در زمان و مکانی مناسب، پاسخ این اقدام ذلتبار مد نظر قرار خواهد گرفت».
از سوی دیگر ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک آمریکا سه شنبه 9 ژوئیه از تلاش و برنامهریزی ایالات متحده برای ایجاد ائتلاف نظامی بینالمللی برای محافظت از دریانوردی در تنگه های هرمز و باب المندب و به ویژه آب های راهبردی در مقابل هر کدام از ایران و یمن پرده برداشت، جایی که واشینگتن ایران و شبهنظامیان مورد حمایتاش را به انجام حملاتی در این مناطق متهم میکند.
ژنرال دانفورد رئیس ستاد مشترک آمریکا در اینباره افزود: «ما اکنون در حال رایزنی با تعدادی از کشورها هستیم تا امکان تشکیل ائتلافی برای تضمین دریانوردی در هر کدام از تنگههای هرمز و باب المندب را مشخص کنیم».
این مقام نظامی آمریکایی در ادامه افزود: «به همین منظور اعتقاد دارم که احتمالا طی دو هفته پیشرو کشورهایی که دارای اراده سیاسی برای حمایت از این طرح هستند را مشخص کنیم و پس از آن به طور مستقیم با ارتشها کار خواهیم کرد تا امکانات مشخصی که این طرح را حمایت میکنند را شناسایی کنیم».