ماهشهر و شهرک‌های مجاور آن به دلیل وجود بندر موسوم به خمینی بعنوان یک بندر اختصاصی و مجموعه‌های پتروشیمی متعلق به سپاه پاسداران؛ برای رژیم آخوندی از اهمیت ویژه‌یی برخودار است. در حقیقت باید گفت که این منطقه یکی از اصلی‌ترین قطب‌های اقتصادی ایران بعد از نفت است که دربست در اختیار سپاه پاسداران بوده و درآمد حاصل از آن صرف صدور تروریسم و بنیادگرایی و تأمین مالی نیروهای نیابتی رژیم مانند حزب‌الشیطان لبنان، حوثی‌های یمن، فاطمیون افغانستان، حشد‌الشعبی عراق، سوریه و سایر گروه‌های تروریستی می‌شود. در این برنامه قصد داریم نگاهی به قتل‌عام در نیزار شهرک جراحی در ماهشهر بیندازیم.
شهرک جراحی و شهرک‌های مشابه؛ اگرچه در مجاورت یکی از بزرگترین قطب‌های اقتصادی کشور قرار دارند، اما یک محله کارگری و از فقیر‌ترین مناطق ایران بشمار می‌آید.
مردم این منطقه اگرچه همگام با مردم۲۰۰ شهر از ۲۹ استان کشور برای اعتراض به گران شدن بنزین به خیابانها ریختند اما تنها جرم آنها و البته بزرگترین جرم آنها این بود که گلوگاه اقتصادی سپاه پاسداران را بستند و با آتش زدن لاستیک تردد کامیون‌های پتروشیمی سپاه پاسداران متوقف کردند. یکی از شاهدان عینی که خود نیز در این تظاهرات شرکت داشته طی نامه‌یی می‌نویسد:
«به دستور استاندار و با مجوز شاک، سپاه خوزستان یه تیپ ویژه تکاور به ماهشهر فرستاد به همراه دو تانک (بله واقعا تانک) و شش نفربر و کلی سلاح سنگین و نیمه سنگین و حتی هلی کوپتر نظامی! به محض ورود به ماهشهر ابتدا توی شهر چمران (جراحی) وارد شدند و مردم رو به گلوله بستن. با کلاشینکف؟ خیر با تیربار دوشکا. دقیقا با تیربار دوشکا و از هلی‌کوپتر هم توی شهر چمران(جراحی) به مردم عادی تیراندازی کردند. حتی به سمت مردمی که توی خونه بودن. در همون ساعت اول حدود ۱۷ نفر از جمله دو کودک ۴ و ۸ ساله و یک پیرزن هفتاد و چند ساله با تیر مستقیم پاسدارها کشته شدن (آمار بقیه کشته ها به علت فرار جوان‌ها به بیشه‌ها و تیراندازی کور پاسدارها به این بیشه و نیزارها هنوز مشخص نیست).»
همانطور که در این گزارش آمده پس از شلیک پاسداران به مردم تعدادی از جوانان برای در امان ماندن از تیر مستقیم به نیزار پناه بردند اما پاسداران جنایتکار چنانچه در فیلمی که اهالی منتشر کردند دیده میشود نیزار را محاصره کرده و با سلاح‌های نیمه سنگین جوانان مخفی شده در نیزار را قتل‌عام میکنند.
این شاهد عینی در ادامه گزارشش می‌افزاید:
«چند کشته از بین زخمی هایی بودند که بیمارستان شهر به دستور پاسداران از پذیرششون امتناع کرد. عصر همون روز [سپاه پاسداران] وارد شهرک‌های رجایی و دهکده گاما و شهرک مدنی شدند و اونجا رو هم از کشتار بی‌نصیب نگذاشتند.
به علت عشایری بودن بخشی از ساکنین این شهرک ها که از عشایر عرب خوزستان هستند، خیلی‌ها مسلح هستن و سپاه به عمد با این حمام خونی که راه انداخت مردم رو تحریک کرد. درگیری به شهرک طالقانی(کوره) کشیده شد و چون مردم این شهرک به دلیل مسلح بودن، مقابله به مثل کردن، از ساعت شش هفت عصر سه شنبه تا ساعت یک بامداد چهارشنبه حتی یک ثانیه صدای رگبار قطع نشد.
[سپاه پاسداران] با تانک وارد شهرک شدند اما با مقابله مردمی در این شهرک‌ها، غائله جمع نشد و پاسداران هم کشته و زخمی زیادی داشتن که با وساطت شیوخ و ریش سفیدان و بزرگان منطقه تیراندازی قطع شد و شهرک طالقانی محاصره شد. تا سه روز بعد از اون از این شهرک‌ها جوان‌ها رو دستگیر می‌کردند. و فعلا غائله ساکت شده ولی نمیشه گفت آرامه.»
فیلم‌ها و تصاویر جنایت علیه بشریت و قتل‌عام مردم جراحی ماهشهر پس از وصل اینترنت و انتشار تصاویر آن وجدان جامعه جهانی را تکان. روزنامه نیویورک تایمز یک گزارش کامل از شاهدان عینی منتشر کرد. کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل خانم میشل باشله ضمن محکوم کردن کشتار مردم توسط سپاه و بسیج گفت : در میدان جراحی و نیزار ماهشهر نیروهای امنیتی ایران علیه تظاهرکنندگان از سلاحهای سنگین استفاده کردند که به کشته شدن دست کم ۲۳ نفر، و احتمالاً بسیار بیش از آن منجر شده است.

 

 
یکشنبه ۱۷ آذر۹۸
t.me/begoonah1
instagram.com/begoonah