برگزیت کلمه اختصاری برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است.
این خروج در نتیجه یک همه پرسی در سال ۲۰۱۶ میلادی بود که اکثریت جامعه خواستار آن شدند و پس از یک کش و قوس چند ساله در ساعت ۱۱ شب جمعه ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ عملی شد و بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج گردید.
البته پروسه اداری آن تا پایان سال میلادی جاری طول خواهد کشید. اما دیگر بریتانیا عضو سنگین وزن اتحادیه اروپا نیست و از آن خارج شده است.
ببینیم این خروج چه پیامدی برای جمهوری اسلامی دارد؟ آیا به سود رژیم آخوندهاست یا نه به زیان آنها و آیا این رژیم هم از جمله دلواپسان برگزیت بود و از زیانکاران پیامدهای آن خواهد بود یا نه تنها اروپایی ها زیان دیدند و نگران این موضوع بودند؟
هدف از تشکیل اتحادیه اروپا
در آغاز در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم بین ۶ کشور اروپایی تنها به عنوان یک اتحادیه اقتصادی شکل گرفت و با پیوستن کشورهای بیشترو با توافق ماستریخت و ایجاد یک چارچوب قانونی درسال ۱۹۹۳اتحادبه اروپا پایهگذاری شد که ۲۷ کشور عضو آن بودند.
اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۹ واحد پول مشترکی به نام یورو را معرفی کرد که تاکنون در ۱۹ کشور جایگزین پولهای ملی شدهاست.[۱۳]هدف از تشکیل اتحادیه اروپا ایجاد وحدت بین کشورهای اروپایی و برداشتن مرزهای بین کشورهای عضو (قرارداد شنگن) و داشتن پول واحد (یورو) و … بود.
رویایی که دستیافتنی بهنظر میرسید تا اروپا بتواند بهعنوان یک قدرت یکپارچهٔ سیاسی و اقتصادی واحد و بهعنوان قطب سوم در دنیای دوقطبی آن زمان در برابر (آمریکا و شوروی) بتواند قد علم کند و قطب سوم باشد؛ اما اکنون با خروج انگلستان بهعنوان یکی از سه کشور بزرگ اروپا، بهنظر میرسد که آن رؤیاها و امیدها، دارد بهیأس میگراید.
از همین رو ماکرون رئیسجمهور فرانسه، خروج انگلستان از اتحادیهٔ اروپا را یک اتفاق شوکآور و یک زنگ هشدار تاریخی توصیف کرد که «باید در سراسر اروپا شنیده شود و ما را بهتفکر وادارد».
اما تنها کشورهای اروپایی نیستند که زیانکار برگزیت هستند.
در این میان با خروج بریتانیا به عنوان یک وزنه سنگین در اتحادیه اروپا و پیوستن به قطب آمریکا و تقویت جبهه آمریکا که کشورهای دیگری مانند عربستان و بحرین و امارات و … نیز در آن هستند؛ زیانکار بزرگ جمهوری اسلامی خواهد بود.
سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به لندن و یاد آوری شروط دوازده گانه برای مذاکره با جمهوری اسلامی بیانگر سمت گیری بریتانیا و قرار گرفتن در جبهه سیاسی آمریکا می باشد.
سایت حکومتی دیپلوماسی ایرانی در تاریخ ۹تیر۹۵(زمانی که هنوز آمریکا از برجام خارج نشده بود) هشدار داد: «خطر برگزیت بر برجام را جدی بگیرید… برگزیت میتواند باعث منحرف شدن و از میان رفتن فرصت همکاری اتحادیه اروپا و نظام شود… عواقب دیپلماتیک برگزیت میتواند اولویت رهبران اروپایی را در همکاری در اجرای برجام تغییر دهد…».
برگزیت باعث تضعیف اتحادیه اروپا میشود و اروپایی ها بین مماشات با رژیم و نزدیکی به آمریکا دومی را انتخاب می کنند. بنابر این از رژیم دورتر و به آمریکا نزدیکتر می شوند و در نتیجه شرایط رژیم دشوارتر، انزوایش عمیقتر و طناب تحریمها بر گردنش محکمتر خواهد شد.
ادمین بگونه
یکشنبه ۱۳بهمن ۹۸
http://t.me/begoonah1
http://instagram.com/begoonah