اووه لوب، گزارشگر دفتر استانبول کانال یک تلویزیون آلمان سوم آبان (۲۴ اکتبر) در گزارشی به نقل از وینفرید بوختا، اسلامشناس و تحلیگر پیشین سازمان ملل در مسائل خاورمیانه وضعیت کرونا در ایران را حکایت شکست، غفلت و پنهانکاری ارزیابی میکند.
او مینویسد این قضاوتی سخت به نظر میرسد اما نگاهی به تحولات اخیر ایران که هر روز از یک رکورد تازه کرونا به رکوردی دیگر میرسد، این تصور را به وجود میآورد که او حق دارد.
این وضعیت در آمار رسمی و اظهارات برخی مسئولان نیز منعکس است. موج جدید شیوع کرونا از هفتههای پایانی شهریور ماه آغاز شد و تعداد موارد ابتلا و مرگ در پیوند با کووید۱۹ با اندکی نوسان مدام و به شکل بیسابقهای رو به افزایش بوده است.
گزارشگر کانال یک تلویزیون آلمان معتقد است وضعیت بحرانی اقتصاد ایران، رقابتهای سیاسی، عدم هماهنگی بین نهادهای مختلف و جدی نگرفتن خطر پاندمی در ماههای اول توسط سران حکومت، از جمله رئیس جمهوری حسن روحانی و علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در ناکارآمدی در مقابله به کرونا موثر بوده است.
او میگوید این وضعیت باعث بیاعتمادی شهروندان به سیاستهای مقابله به شیوع کرونا و عدم رعایت کافی دستورالعملهای بهداشتی شده است.
کرونا در ایران؛ روایت رسانه آلمانی از «شکست و پنهانکاری»
گزارشگر کانال یک تلویزیون آلمان ماجرای کرونا در ایران را حکایت ناکارآمدی، ناکامی و پنهانکاری ارزیابی میکند. او میگوید ظاهرا بسیاری از شهروندان به دلیل آشفتگی و سردرگمی سیاستها با حکومت همکاری نمیکنند.»
لازم به یاد آوری است که مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هفته پیش گفته بود تعداد قربانیان دو و نیم برابر آمار رسمی است و حسین قشلاقی اکنون این رقم را سه تا چهار برابر عنوان میکند. آمار رسمی قربانیان کرونا ۳۲۶۱۶ نفر تا پیش از روز گذشته اعلام شده بود همین آمار را را ضرب در ۴ بکنیم بکنیم بیش از ۱۳۰ هزار نفر می شود.