روز پنجشنبه ۲۷آذر ۱۳۹۹ آمارقربانیان کرونا در ۴۷۰شهر از ۱۸۶هزار و ۹۰۰نفر گذشت. شمار قربانیان در آذربایجان غربی به ۷۰۵۸نفر، در اردبیل به ۲۲۷۲نفر، در اصفهان به ۱۰۹۷۵نفر، در تهران به ۴۵۹۲۶نفر، در چهارمحال و بختیاری به ۱۴۴۵نفر، در خراسان جنوبی به ۱۷۴۱نفر، در خراسان رضوی به ۱۲۸۴۵نفر، در خراسان شمالی به ۲۸۹۳نفر، در زنجان به ۱۹۳۰نفر، در سیستان و بلوچستان به ۴۵۹۱نفر، در فارس به ۵۶۵۷نفر، در کرمان به ۳۹۵۹نفر، در کرمانشاه به ۳۹۴۶نفر، در گلستان به ۴۶۳۲نفر، در گیلان به ۶۶۷۱نفر، در لرستان به ۷۵۵۰نفر و در هرمزگان به ۱۹۷۵نفر رسیده است.
میرزابیگی، رئیسکل سازمان نظام پرستاری، گفت: «از حدود ۱۴۵هزار پرستار مشغول در بالین بیماران ۶۰هزار نفر به کرونا مبتلا شدند و ۶هزار نفر در قرنطینه هستند و حدود ۱۰۰نفر جان خود را از دست دادند. مهمترین مشکل جامعه پرستاری کمبود شدید نیروست. زیرا برای حدود ۱۷۰هزار تخت بیمارستانی فقط ۱۴۵هزار پرستار و نسبت پرستار به تخت حدود ۸دهم است در حالی که باید ۲/۵ پرستار به ازای هر تخت باشد، بنابراین پرستاران شاغل باید ۲/۵ برابر شود تا به شرایط استاندارد برسیم. اگر روند افزایش تخت و بازنشستگی پرستاران بدون جایگزینی نیرو ادامه داشته باشد کمبود هر روز بیشتر میشود و بیش از همه بیماران آسیب میبینند»(ایرنا ۲۷ آذر).
در تهران، زالی، رئیس ستاد کرونا، گفت: «تجربه تلخ آبان و آذر نشان داد که در تهران بسیاری از شاخصها با شتابی تصاعدی افزایش پیدا میکنند. در مدت زمان کوتاهی، شرایط استان تهران بهسرعت تغییر میکند. کماکان ۳۱۰۰بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان تهران تحت درمان هستند که ۱۱۷۴بیمار در ICU هستند. در ۲۴ساعت اخیر ۳۷۴بیمار بستری شده و ۱۱۰نفر در ICU بستری شدند. در روزی که گذشت بالغ بر ۵هزار و ۲۰۰نفر نیز با علامتهای مشکوک کرونا بهصورت سرپایی مراجعه داشتهاند. این آمارها بیانگر این است که شرایط تهران همچنان بهلحاظ شیوع کرونا ناپایدار است. حضور ۱۱۷۴بیمار در ICU زنگ خطری برای روزهای آتی تهران است»(خبرگزاری حکومتی مهر ۲۶آذر).
در چهارمحال و بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: «همچنان شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری بالا است.
یکپنجاهم تا یک صدم مردم استان ناقل بیماری کرونا هستند و در هر جمع بیش از ۵۰نفر افراد با علایم و بدون علامت مبتلا به کرونا وجود دارند»(جوان، ارگان سپاه پاسداران ۲۷آذر).
یک روزنامه حکومتی نوشت: «در حالیکه رئیس کمیته علمی ستاد کرونا اعلام کرده بود بهدلیل نداشتن امکانات و شرایط لازم، هواپیماها و سیستم حمل و نقل ایران نمیتوانند واکسن فایزر کرونا را وارد کنند و به همین دلیل از دریافت آن انصراف دادهایم، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: دو ایرلاین ایرانی آماده واردات هر نوع واکسنی از جمله فایزر هستند. در حالیکه مردم چشم به این واکسن بهعنوان ناجی خود دوختند اما بهنظر میرسد واردات و تزریق آن در ایران داستان پر پیچ و خمی دارد»(اقتصادسرآمد ۲۷آذر).