مقامات ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند که جوان۲۰ ساله‌ای به نام حسین شهبازی را به اتهام ارتکاب قتل در زمانی که تنها ۱۷سال سن داشته روز ۷تیر ۱۴۰۰ اعدام کنند. بخشی از ادله‌ٔ محکومیت وی شامل «اعترافاتی» می‌شود که از طریق شکنجه به دست آمده است. دیانا الطحاوی، معاون دفتر خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین‌الملل، در واکنش به این موضوع سه شنبه یکم تیرماه گفت:

«مقامات ایران باید بلافاصله اعدام حسین شهبازی را که برای تاریخ ۷تیر ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی شده است، متوقف کنند. استفاده از مجازات اعدام علیه فردی که در زمان وقوع جرم کودک بوده است، در قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر ممنوع شده و ناقض تعهدات بین‌المللی ایران است. اجرای حکم اعدام حسین شهبازی، تهاجمی فجیع به حقوق کودک خواهد بود و عدالت را یک‌سره به سخره می‌گیرد.

مقامات ایران باید حکم محکومیت و مجازات حسین شهبازی را نقض کرده و دسترسی وی به یک دادرسی مجدد عادلانه را در تطابق کامل با اصول عدالت کیفری نوجوانان تضمین کنند، به‌نحوی که «اعترافات» اجباری از روند دادرسی کنار گذاشته شده و به مجازات اعدام توسل نشود. ما هم‌چنین از جامعه جهانی، از جمله نهادهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن می‌خواهیم فوراً برای نجات جان این مرد جوان وارد عمل شوند».

حسین شهبازی در تاریخ ۹دی ۱۳۹۷ دستگیر و در ۲۳دی ۱۳۹۸ در پی محاکمه‌ای شدیداً غیرمنصفانه توسط شعبه۳ دادگاه کیفری یک استان فارس به مرگ محکوم شد. او پس از دستگیری‌اش به مدت ۱۱روز از دسترسی به وکیل و نیز خانواده خود محروم بوده است.

بخشی از ادله‌ٔ محکومیت وی شامل «اعترافاتی» می‌شود که بنا به‌گفته خودش از طریق شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و ترذیلی در بازداشتگاه آگاهی از وی گرفته شده است.
حکم وی در تاریخ ۲۷خرداد ۱۳۹۹ توسط دیوان عالی تأیید شد.

رژیم در سال میلادی ۲۰۲۰، حداقل ۳نفر را که در زمان وقوع جرم کودک بودند اعدام کردند و دهها فرد که در زمان وقوع جرم کودک بوده‌اند هم‌چنان در صف اعدام به سر می‌برند. ایران در سال۲۰۲۰ حداقل ۲۴۶نفر را اعدام کرد و به این ترتیب در جایگاه شرم‌آور دومین مجری بزرگ اعدام در جهان قرار دارد.

سه شنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۰