رئیس قلابی کمیته دستمزد کانون عالی شوراها به خط فقر و فاصله فاحش حقوق کارگران و تورم افسارگسیخته با هزینه معیشت کارگران اعتراف کرد و هزینه حداقلی معیشت کارگران در ماه خرداد را نزدیک به ۹میلیون و هشتصد هزار تومان ارزیابی کرد.
فرامرز توفیقی کارگزار رژیم با اعتراف به تورم افسارگسیخته و همخوان نبودن حقوق کارگران که چندین بار در سال تحت تأثیر «شوکهای قیمتی» قرار میگیرد، گفت: تفکر ما این است که نمیشود در سال قبل تصمیمی برای سال بعد گرفت، بهعنوان مثال نمیتوان گفت که تورم در سال۹۹ چهل درصد است و طبق آن برای سال۱۴۰۰ تصمیم گرفت چرا که ممکن است تورم سال جدید ۶۰درصد شود.
وی تورم لجامگسیخته در رابطه به هزینههای معیشتی را ۴۰درصد عنوان کرد و افزود: اگر یک کارگر همهٔ حقوقش را دریافت کند میشود ۴میلیون و ۲۰۰هزار تومان که این مبلغ با هزینههای معیشتی فاصله ۵میلیون تومانی دارد که مبلغ بسیار زیادی است
سایت حکومتی خبرنگاران جوان، ۱۷تیر
گرانی، لبنیات را از سفرهها حذف میکند
همچنین کارگزار اتحادیه تعاونیهای لبنی گفت: گرانی لبنیات منجر به کوچک شدن سفره خانوار و کاهش سرانه مصرف میشود، از این رو پرداخت یارانه تنها راهحل این موضوع است.
سایت حکومتی خبرنگاران جوان روز پنجشنبه ۱۷تیر، از قول علی احسان ظفری کارگزار اتحادیه تعاونیهای لبنی نوشت، گرانی لبنیات، سرانه مصرف را هدف قرار میدهد.
او در ادامه گفت، اخیراً در تنظیم بازار وزارت جهاد قیمت ۶هزار و ۴۰۰تومان به ازای هر کیلو شیرخام را تصویب کرده در صورتی که باید قیمت شیرخام بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین شود و نیازی به شوک به بازار نیست.
ظفری قیمت کنونی خرید هر کیلو شیرخام را ۵هزار و ۲۰۰ تا ۵هزار و ۵۰۰تومان اعلام کرد و گفت: ابلاغ قیمت ۶هزار و ۴۰۰تومان به ازای خرید هر کیلو شیرخام منجر به حذف لبنیات از سفره مصرفی خانوار میشود، از این رو دولت برای جلوگیری از سرانه مصرف باید اقدام به توزیع یارانه کند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای لبنی ادامه داد: در سال۸۹ با حذف یارانه محصولات لبنی، سرانه مصرف از ۱۳۰کیلو به ۶۰کیلو کاهش یافته است که دولت برای بازگشت سرانه مصرف به سالهای قبل راهی جز پرداخت یارانه از دامپروری به صنعت ندارد.
به گفته او، در سال۸۹ بدون مطالعه کارشناسی با حذف یارانه لبنیات، تیشه به ریشه مصرف خانوار زدند، در حالی که با گرانی لبنیات سفره ۸۵میلیون ایرانی کوچک میشود.
پنجشنبه ۱۷تیرماه ۱۴۰۰