وال استریت ژورنال در گزارشی از روز دوم مذاکرات اتمی کشورهای اروپای و آمریکا با رژیم ایران در وین نوشت: دیپلماتها گفتند که ایران برای ابقای توافق اتمی ۲۰۱۵ خواهان بسته شدن تحقیقات چندین سالهٔ آژانس اتمی ملل متحد در رابطه با برنامهٔ اتمیش شد؛ مانع عمدهیی که بر سر راه توافق قرار گرفته است…
دیپلماتهای غربی در این گفتگوها روز جمعه گفتند که مذاکرهکنندگان در کنار زدن آخرین نقاط مورد مناقشه در متن توافق، از جمله دادن اطمینان خاطر اقتصادی به ایران در صورتی که واشنگتن در آینده توافق را ترک کند، پیشرفت داشتهاند.
یک مقام ارشد غربی گفت که کار ”تقریباً تمام“ است.
روز جمعه مقامات سه کشور اروپایی که بر سر توافق مذاکره کردهاند یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، به ایران هشدار دادند که هیچ مذاکرات جدیدی بر سر نقاط کلیدی در متن پیشنویس نخواهد بود و از ایران خواستند که گفتگوها را تمام کند.
آنها در یک بیانیهٔ کوتاه گفتند، ”ما از ایران میخواهیم که درخواستهای غیرواقعی… از جمله حول مسائل باقیمانده مرتبط با پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مطرح نکند“ .
اما مقامات رژیم ایران خواستهای که بهصورت خصوصی در نقاط مختلف طی چند ماههٔ اخیر طرح کرده بودند را بهصورت علنی مطرح کردند که اگر به تحقیقات سه سالهٔ آژانس بینالمللی انرژی اتمی حول فعالیتهای اتمی ایران پایان داده نشود، بازگشتی به شرایط توافق اتمی در کار نخواهد بود…
اعضای هیأت حکام آژانس ممکن است ایران را بهخاطر عدم همکاریاش به شورای امنیت ملل متحد جهت اقدام ارجاع دهند…
رسانههای ایران از قول محمد اسلامی، رئیس آژانس اتمی رژیم، روز پنجشنبه گفتند که تا زمانیکه تحقیقات آژانس پایان نیابد، ایران دوربینهایی که بخشهای کلیدی برنامهٔ اتمیش را مانیتور میکنند و خاموش کرده را روشن نخواهد کرد…
چندین مقام ارشد غربی روز جمعه گفتند که گفتگویی بین ایران و آژانس این هفته وجود نداشته و اینکه آژانس برنامهیی در این رابطه ندارد…
………..
مذاکرات وین: شاخ و شانه کشیدن در بنبست!!
پس از ۴ماه توقف، مذاکرات وین شروع میشود. پاسدار اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم شاخ و شانه میکشد که «تا طرف مقابل به تعهدات خود برنگردد دوربینی نصب نخواهد شد». منظور از تعهدات طرف مقابل، رفع تمامی تحریمهای برجامی و فرابرجامی، خارج ساختن نام سپاه از لیست تروریستی، دادن تضمین به رژیم که دولتهای بعدی آمریکا برجام را پاره نکنند و… در مقابل، یک سخنگوی وزارتخارجهٔ آمریکا میگوید اگر رژیم ایران میخواهد به توافق برگردد، «باید خواستههای فرابرجامی را کنار بگذارد». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم هشدار میدهد «جاهطلبی و ظرفیت رژیم ایران در حال توسعه است». موضعی که از دو منظر مهم است:
۱-بحران در آستانه دور جدید مذاکرات را تشدید میکند
۲-یک ماه دیگر جلسهٔ شورای حکام آژانس است که بهگفتهٔ کارشناسان رژیم اگر نظام به سرپیچی از تعهداتش ادامه دهد، چه بسا این بار شورای حکام قطعنامهٔ ارجاع اتمی رژیم بهشورای امنیت را تصویب کند
شاخ و شانه کشیدنهای رژیم در مورد دوربینها و… در چنین فضای بنبست است. علت بنبست البته خود رژیم است که برنامه ساختن بمب اتمی را ضرورت بقای حاکمیت ولایت فقیه و سپاه میداند و نمیخواهد زهر کشنده را سر بکشد و به تعهدات برجامیاش برگردد؛ در عین حال، نمیتواند از پس پیامدهای خطرناک سرشاخ شدن با جامعهٔ جهانی برآید. از این رو نیاز به سیاستی دارد تا در بهترین حالت امتیازی به او بدهند و اگر هم نشد، باز مدتی زمان بخرد. سیاست شاخ و شانه کشیدن همزمان با عازم شدن به مذاکرات، در همین راستاست. اما نزدیک شدن انتخابات میان دورهای آمریکا میدان مانور امتیازدهی بهرژیم را محدود کرده است. برای همین هم سخنگوی وزارتخارجهٔ آمریکا، پیشاپیش میگوید: «در این دور انتظارات کلیمان» درباره نتیجه مذاکرات «محدود است» (۱۲مرداد)!
ارسال گسترده این تحلیلها قسمتی از نبرد ما علیه پروپاگاندای علی خامنهای است – با احترام-آریا
……
خبرگزاری فرانسه: اروپاییها از ایران میخواهند در مذاکرات هستهای «خواستههای غیرواقعی» مطرح نکند
انگلستان، فرانسه و آلمان روز جمعه ۱۴مرداد از رژیم ایران خواستند در گفتگوها برای نجات توافق ۲۰۱۵ با هدف مهار جاهطلبیهای هستهای تهران «خواستههای غیرواقعی» مطرح نکند.
مقامات قدرتهای جهانی و ایران برای اولین بار از ماه مارس در پایتخت اتریش ملاقات کردند، زمانی که مذاکرات – که در سال ۲۰۲۱ برای پیوستن مجدد ایالات متحده در توافق آغاز شد – متوقف شد.
این ۳کشور – معروف به گروه E۳ – در بیانیهای گفتند: «مذاکرات امروز در وین نشاندهنده دور جدیدی از مذاکرات نیست. اینها بحثهای فنی هستند… متن روی میز است. بازگشایی مذاکرات در کار نخواهد بود. ایران اکنون باید تصمیم بگیرد که توافق را در حالی که هنوز امکانپذیر است، منعقد کند.
در این بیانیه آمده است: ما از ایران میخواهیم که خواستههای غیرواقعی خارج از محدوده برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک مطرح نکند».