برای انتشار فوری

بیانیه مطبوعاتی کمیته بریتانیایی ایران آزاد

کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران از دولت انگلستان می‌خواهد

برای نجات زندانیان سیاسی محکوم به اعدام اقدام کند

و عاملان اعدامها در ایران را تحریم نماید

ما تأکید می‌کنیم که بحران وخیم حقوق‌بشر نیازمند راه‌حلی بلندمدت و پایدار است

در این راستا، ما از کارزارها و طرح ۱۰ ماده‌یی مریم رجوی

برای پایان دادن به اعدامها در ایران حمایت می‌کنیم

کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران از خطر قریب‌الوقوع اعدام دو زندانی سیاسی در ایران، بهروز احسانی (۷۰ساله) و مهدی حسنی (۴۸ساله)، که به عضویت در گروه دموکراتیک اپوزیسیون، سازمان مجاهدین خلق ایران متهم شده‌اند، عمیقاً نگران است.

این دو زندانی روز یکشنبه از زندان اوین به زندان قزل‌حصار، که به اعدامها مشهور است، منتقل شدند. گزارشها حاکی از آن است که این انتقال با اعتراضها و شعارهای ضد رژیم از سوی زندانیان همراه بوده است. احکام اعدام آنها سه هفته پیش توسط دیوان عالی ایران تأیید شد، که بر اساس اتهامات ساختگی مانند «بغی» و «محاربه» صادر شده است.

سازمان عفو بین‌الملل محاکمه آنها را شدیداً ناعادلانه توصیف کرده و اعلام کرده است که شواهد از طریق شکنجه به دست آمده‌اند. عفو بین‌الملل این ماه دو درخواست فوری صادر کرده و از مقامات ایرانی خواسته است تا اعدامها را متوقف کنند.

این اعدام‌های برنامه‌ریزی شده در ادامه صدور احکام اعدام برای شش زندانی سیاسی دیگر به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران است، که کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران در دسامبر گذشته به آن اشاره کرده بود. این موارد نشان‌دهنده استفاده رژیم از دستگاه قضایی و اعدامها برای سرکوب اعتراضهای مردمی و مقاومت است، در حالی که رژیم در حال از دست دادن نبرد برای آینده ایران به جنبش‌های اعتراضی و مقاومت سازمان‌یافته است.

کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران از دولت بریتانیا می‌خواهد که به‌سرعت مداخله کند و در هماهنگی با متحدان بین‌المللی برای نجات این زندانیان و آزادی فعالان و مدافعان حقوق‌بشر بازداشت شده اقدام نماید. ما هم‌چنین از نهادهای سازمان ملل و گزارشگران ویژه مرتبط درخواست می‌کنیم فوراً اقدام کنند تا از اجرای این اعدامها جلوگیری شود.

دولت بریتانیا باید تحریم‌هایی علیه افرادی که مسئول این احکام اعدام و رکورد بالای اعدامها در ایران هستند، از جمله رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای، اعمال کند.

ما تأکید می‌کنیم که بحران وخیم حقوق‌بشر نیازمند راه‌حلی بلندمدت و پایدار است. در این راستا، ما از طرح ده‌ماده‌ای مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون ایران، برای آینده ایران حمایت می‌کنیم. این طرح خواستار لغو مجازات اعدام و تضمین حقوق‌بشر است. این پلتفرم دموکراتیک سال گذشته توسط بیش از ۲۵۰ نماینده و هم‌حزبی از احزاب مختلف در بریتانیا مورد تأیید قرار گرفت، همراه با کارزارهای مریم رجوی و زندانیان سیاسی برای پایان دادن به اعدامها در ایران.

اسامی شماری از اعضای کمیته پارلمانی:
• لرد کارلایل
• پروفسور لرد آلتون از لیورپول
• بارونس ورما
• بارونس هریس
• لرد دالاکیا
• لرد هریس
• لرد کلارک
• بارونس اولون
• لرد اینگلوود
• لرد رابرتز
• لرد سینگ
• لرد مک‌اینز
• لرد اسپلار
• لرد تریزمن
• لرد ویتی
• لرد ترنبِرگ
• لرد رابرتز از بلگراویا
• لرد کرایر
• بارونس کاکس
• بارونس ردفِرن
• سر راجر گیل
• باب بلکمن
• مارتین ویکرز
• جیم شانون
• دیوید جونز
• استیو مک‌کِیب
• سر آلن میل
• مارک ویلیامز

پشتیبانی و حمایت گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا از نامه فوری بیش از ۲۶۰شخصیت سیاسی و بین‌المللی

پشتیبانی و حمایت گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا از نامه فوری بیش از ۲۶۰شخصیت سیاسی و بین‌المللی

پشتیبانی و حمایت گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا از نامه فوری بیش از ۲۶۰شخصیت سیاسی و بین‌المللی

پشتیبانی و حمایت گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا

از نامه فوری بیش از ۲۶۰شخصیت سیاسی و بین‌المللی

به کمیسرعالی حقوق‌بشر ملل متحد، گزارشگر ویژه ایران

و گزارشگر اعدام‌های خودسرانه در ملل متحد

با رونوشت به رئیس اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا

از یکشنبه شب ۷ بهمن ۱۴۰۳ پس از انتقال اجباری دو زندانی مجاهد

از اوین به قزلحصار برای اجرای حکم اعدام

عالیجناب ولکر تورک
کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل
دفتر کمیساریای عالی حقوق‌بشر (OHCHR)
۲۶ ژانویه ۲۰۲۵

ما به‌طور فوری خواستار مداخله شما برای نجات بهروز احسانی، ۶۹ساله، و مهدی حسنی، ۴۸ساله، زندانیان سیاسی ایرانی که با خطر اعدام قریب‌الوقوع مواجه هستند، می‌باشیم. احکام اعدام آنان در تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۲۵ توسط دیوان عالی ایران تأیید شد؛ این تأییدیه پس از محاکمه‌ای ناعادلانه به اتهاماتی مرتبط با فعالیت‌های سیاسی آنان صادر شد.

در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵، هر دو به‌زور از زندان اوین به زندان قزلحصار، جایی که اکثر اعدامها در آنجا انجام می‌شود، در شرایط مشکوک منتقل شدند که منجر به اعتراض هم‌بندان شد. این اقدام، همراه با قطع خطوط ارتباطی، نشان می‌دهد که مقامات در حال آماده شدن برای اعدام مخفیانه آنها هستند.

هر دو نفر در ابتدا در محاکمه‌ای ناعادلانه به ریاست قاضی ایمان افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۴ محکوم شدند. اتهامات آنان شامل «بغی، محاربه، افساد فی‌الارض، عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، در اختیار داشتن اطلاعات محرمانه، و نگهداری غیرقانونی سلاح و مهمات» بود.

این احکام در حالی صادر شد که گزارشهای معتبری از شکنجه‌های جسمی و روانی آنان در بند ۲۰۹ زندان اوین پس از بازداشت‌شان در اواخر سال ۲۰۲۲ منتشر شده است. آنان از محاکمه عادلانه محروم شدند و درخواست تجدیدنظر آنان به‌طور خلاصه رد شد که این موارد نقض تعهدات ایران تحت قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر است. به‌طور هشداردهنده‌ای، مقامات ایرانی سال گذشته حدود ۱۰۰۰زندانی را اعدام کردند و از اعدام‌های جمعی برای ایجاد رعب و وحشت و سرکوب اعتراضات استفاده کردند.

ما با احترام از شما می‌خواهیم که از رهبری و توان اخلاقی خود برای موارد زیر استفاده کنید:

• اعدام قریب‌الوقوع بهروز احسانی و مهدی حسنی را محکوم کنید و از مقامات ایرانی بخواهید که فوراً اجرای این احکام اعدام را متوقف کنند.
• جامعه بین‌المللی را برای اعمال فشار بر ایران جهت پایبندی به تعهدات حقوق‌بشری خود و توقف استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب سیاسی بسیج کنید.
• درخواست دسترسی فوری ناظران مستقل برای ارزیابی وضعیت زندانیان سیاسی در ایران را مطرح کنید.

جامعه بین‌المللی نمی‌تواند در برابر چنین نقض آشکار حقوق‌بشر سکوت کند. زمان بسیار حیاتی است و با احترام از شما می‌خواهیم که به‌سرعت و قاطعانه برای جلوگیری از این اعدامها اقدام کنید. از توجه فوری شما به این درخواست فوری سپاسگزاریم.

رونوشت: مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران
موریس تیدبال-بینز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اعدام‌های خودسرانه، خلاصه یا فراقانونی

نمایندگان پارلمان اروپا:
فرانسیشکو آسیش
پتراس استراویچیوس
سباستین اوردینگ
ورونیکا ورچیونووا
یسیکا فن لی اوون
ویلی سووندال
لوکاس فورلاس
نیلز گئوکینگ
میلان زٍوٍر
مارک آنگل
کاترین لانگنزیپن
پر کلاوسن
بٍندتا اسکودری
آندری کواتچف
راسا یوکنه ویچینه
آرکادیوس مولارچیک
خاویر سارسالخوس
کارلو چیچولی
کلوئه ریدل
کوستا ماوریدس
لوکاس ماندل
ایزابل بن خومه آ
دیرک گوتینگ
فرناند کارتیزر
کوسما زولوتفسکی