سالار ولایت‌مدار معروف به «آبنوش»

سالار ولایت‌مدار معروف به «آبنوش»

یک عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع می‌گوید «حکم تیر» هر کس که به حرف ما گوش نمی‌دهند صادر می‌شود.

سالار ولایت‌مدار معروف به «آبنوش» روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در گفتگو با شبکه خبر صدا و سیمای رژیم آخوندی با اشاره به سوابق نظامی خود و به‌عنوان «کارشناس»، گفت: «هر کسی که امروز در خاک ایران نغمه‌ای از حلقومش بیرون بیاید که با دشمن همنوایی کند، او زیر پایش تل‌آویو است، سرش سر نتانیاهو و حکم تیر او صادر شده است».

ولایت‌مدار تا پیش از ورود به مجلس، سال‌ها از سرکردگان سپاه پاسداران بود.

لبنان فعالیت سپاه پاسداران را ممنوع کرد؛ دستور بازداشت و اخراج اعضا

نواف سلام

نواف سلام

دولت لبنان روز پنجشنبه اعلام کرد که هر گونه فعالیت اعضای سپاه پاسداران در خاک این کشور ممنوع شده و اقدامات لازم برای بازداشت و اخراج آنان انجام خواهد شد.

به گفته پل مرقص، وزیر اطلاع‌رسانی لبنان، این تصمیم در نشست کابینه به ریاست نواف سلام، نخست‌وزیر این کشور، اتخاذ شده است.

مرقص اعلام کرد که کابینه لبنان تصمیم گرفته است «از هر گونه فعالیت اعضای سپاه پاسداران در خاک لبنان جلوگیری کند» و در صورت شناسایی این افراد، آنان از طریق مراجع قضایی ذی‌صلاح بازداشت شوند تا مقدمات اخراج‌شان از کشور فراهم شود.

به گفته مرقص، نخست‌وزیر لبنان دستور داده است اقدامات لازم برای جلوگیری از هر گونه فعالیت نظامی یا امنیتی اعضای این نیرو در لبنان انجام شود.

کابینه لبنان هم‌چنین به وزارت‌خانه‌های مربوطه مأموریت داده است بررسی کنند که آیا اعضای سپاه پاسداران در لبنان حضور دارند یا نه. علاوه بر این، دولت تصمیم گرفته است الزام دریافت روادید برای شهروندان ایران که قصد ورود به لبنان را دارند دوباره برقرار شود.

نخست‌وزیر ایتالیا: به کشورهای خلیج‌فارس کمکهای پدافند هوایی ارسال می‌کنیم

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا

جورجیا ملونی اعلام کرد که ایتالیا قصد دارد برای تقویت توان دفاعی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، کمکهایی در حوزه پدافند هوایی به این کشورها ارسال کند.

ملونی نخست‌وزیر ایتالیا روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در گفتگو با یک ایستگاه رادیویی در ایتالیا گفت که این کشور نیز همانند انگلستان، فرانسه و آلمان قصد دارد به کشورهای خلیج‌فارس کمک‌های دفاعی ارائه دهد.

او در این گفتگو اظهار داشت: «ایتالیا قصد دارد به کشورهای خلیج‌فارس کمک‌هایی ارسال کند؛ به‌ویژه در حوزه دفاعی و به‌طور مشخص در زمینه پدافند هوایی».

نخست‌وزیر ایتالیا در توضیح دلیل این اقدام گفت که این تصمیم تنها به‌دلیل روابط دوستانه با کشورهای منطقه نیست، بلکه به‌خاطر حضور شهروندان و نیروهای نظامی ایتالیایی در این منطقه نیز اهمیت دارد.

به گفته ملونی، ده‌ها هزار شهروند ایتالیایی در کشورهای خلیج‌فارس زندگی می‌کنند و حدود ۲۰۰۰نیروی نظامی ایتالیایی نیز در این منطقه مستقر هستند. او تأکید کرد که دولت ایتالیا «می‌خواهد و باید از آنها محافظت کند».

متهم طرح ترور ترامپ: ترور از سوی رژیم ایران برنامه‌ریزی شده بود؛ خانواده‌ام را تهدید کردند

ترامپ - آصف رضا مرچنت

ترامپ – آصف رضا مرچنت

آصف رضا مرچنت، مردی پاکستانی که به برنامه‌ریزی برای ترور دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و چند سیاستمدار ارشد دیگر متهم شده است، در دادگاه اعلام کرد که این طرح تحت فشار سپاه پاسداران به او تحمیل شده بود.
وی که در سپتامبر ۲۰۲۴ به تلاش برای اجیر کردن یک آدمکش برای ترور سیاستمداران آمریکایی متهم شد، در جریان محاکمه خود گفت که برای محافظت از خانواده‌اش که در تهران زندگی می‌کنند، مجبور شده در این طرح مشارکت کند.
مرچنت در دادگاه و از طریق مترجم اردو گفت: «خانواده‌ام زیر فشار و تهدید بودند و مجبور بودم این کار را انجام بدهم».
به گفته او، هر چند دستور مشخصی برای کشتن یک فرد خاص دریافت نکرده بود، اما رابط ایرانی او در جریان این طرح نام چند چهره سیاسی آمریکایی را مطرح کرده بود. مرچنت در دادگاه گفت که در میان این نام‌ها دونالد ترامپ، جو بایدن رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و نیکی هیلی سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل قرار داشتند.
این پرونده در حالی مطرح شده که پیش‌تر نیز گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر این‌که سپاه پاسداران پس از کشته شدن قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰، تلاش‌هایی برای هدف قرار دادن مقام‌های ارشد آمریکایی از جمله ترامپ انجام داده است.
مقام‌های آمریکایی پیش از این اعلام کرده بودند که مرچنت «ارتباطات نزدیکی با ایران» داشته و طرح ادعایی او «کاملاً مطابق با شیوه‌های معمول رژیم ایران» بوده است.
مرچنت هم‌چنین در دادگاه گفته است که از حدود سال ۲۰۲۲ همکاری خود را با فردی از سپاه پاسداران آغاز کرده است.
به گفته مقام‌های قضایی، او تلاش کرده بود افرادی را برای اجرای ترور اجیر کند که در واقع مأموران مخفی اف.بی.آی بوده‌اند؛ موضوعی که در نهایت به بازداشت او منجر شد.

دولت جمهوری آذربایجان رژیم ایران را به حمله پهپادی به نخجوان متهم کرد

حمله پهپادی رژیم ایران به نخجوان

حمله پهپادی رژیم ایران به نخجوان

وزارت‌خارجه جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۴ اعلام کرد که در پی سقوط پهپادهایی که به‌گفته مقام‌های این کشور از قلمرو رژیم ایران به پرواز درآمده بودند، دو غیرنظامی در جمهوری خودمختار نخجوان مجروح شدند. همزمان با این رخداد، سفیر رژیم ایران در باکو به وزارت‌خارجه آذربایجان احضار شد.

بر اساس بیانیه رسمی وزارت‌خارجه آذربایجان، حوالی ظهر پنجشنبه حملات پهپادی از قلمرو ایران به نخجوان انجام شده است. در این بیانیه آمده است که یک پهپاد به ساختمان ترمینال فرودگاه بین‌المللی نخجوان اصابت کرد و خساراتی به این فرودگاه وارد شد.

هم‌چنین پهپاد دیگری در نزدیکی یک مدرسه در روستای شکرآباد سقوط کرد که در نتیجه آن دو غیرنظامی زخمی شدند.

رسانه‌های محلی در آذربایجان گزارش داده‌اند که پهپادی «که از ایران به پرواز درآمده بود» در فرودگاه نخجوان سقوط کرده و سپس منفجر شده است. به‌نوشته خبرگزاری رویترز، محل انفجار در فرودگاه بین‌المللی نخجوان و در فاصله حدود ۱۰ کیلومتری مرز ایران بوده است. ویدئوهایی که در رسانه‌های محلی منتشر شده نیز انفجاری نسبتاً بزرگ در محل سقوط پهپاد را نشان می‌دهد.

در بیانیه وزارت‌خارجه آذربایجان تأکید شده است: «ما این حملات پهپادی از قلمرو رژیم ایران را که باعث خسارت به ساختمان فرودگاه و مجروح شدن دو غیرنظامی شد، به‌شدت محکوم می‌کنیم. این حملات نقض هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل بوده و به افزایش تنش در منطقه کمک می‌کند».

باکو هم‌چنین از تهران خواسته است که فوراً درباره این حادثه توضیح ارائه دهد و اقداماتی انجام دهد تا از تکرار چنین رویدادهایی جلوگیری شود.

در ادامه این بیانیه آمده است که آذربایجان «حق اتخاذ اقدامات تلافی‌جویانه یا پاسخ متناسب» را برای خود محفوظ می‌داند.

همزمان اعلام شد که مجتبی دمیرچی‌لو سفیر رژیم ایران در آذربایجان به وزارت‌خارجه این کشور احضار شده و اعتراض رسمی باکو به او ابلاغ شده است.