11201872_479604915533086_2595613890654961876_n
‫#‏بگونه‬: رسانه هاي خبري به نقل از محافل دیپلماتیک از احتمال دست‌یابی به توافق نهایی در روز دوشنبه، ۱۳ ژوئیه خبر می‌دهند. به گفته دیپلمات‌ها غربی، اختلافات باقی‌مانده جنبه «سیاسی» دارند.
روزنامه گاردین یکشنبه شب به نقل از «دیپلماتهای غربی شرکت کننده در گفتگوهای هسته ای در وین» نوشته است توافق جامع هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی به دست آمده است و اگر اتفاق غیر منتظره ای نیافتد، با تکمیل برخی جزئیات تکنیکی رسیدن به توافق جامع روز دوشنبه (فردا) اعلام خواهد گشت.به گفته دیپلمات‌های غربی، مذاکرات هسته‌ای به پایان خود نزدیک می‌شود.
به گزارش راديو آلمان،برخی از رسانه‌ها به نقل از دیپلمات‌های ایرانی و غربی گزارش می‌دهند که احتمالاً در روز دوشنبه (۱۳ ژوئیه/ ۲۲ تیر) گروه ۱+۵ با ایران به یک «توافق تاریخی» دست خواهد یافت.
قرار است که در روز دوشنبه تمامی وزیران شش قدرت جهانی در وین حضور یابند. در حال حاضر تنها وزیران خارجه چین و بریتانیا در وین به سر نمی‌برد، اما گفته می‌شود که در صورت حل آخرین مسائل، آنها نیز به مذاکرات خواهند پیوست. منابع غربی تایید کردند که فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا پیش از ظهر دوشنبه دوباره به وین باز می‌گردد.
خوش‌بینی دیپلمات‌های غربی
منابع نزدیک به وزیر امورخارجه آلمان در شامگاه یک‌شنبه اعلام کردند که «لحظه ‌ی تصمیم فرا رسیده است»، اما امکان شکست مذاکرات نیز وجود دارد.
به گفته منابع آلمانی، مسائل باقی‌مانده جنبه «سیاسی» دارند و مذاکرات اتمی به «پایان واقعی» رسیده است. منابع آلمانی می‌گویند که دلیل تعلل به دلیل دستیابی به «توافقی کاملاّ مطمئن» است.
به گفته فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امورخارجه آلمان «در صورتی که ایران حاضر به برداشتن گام‌های نهایی باشد، مذاکرات می‌تواند به سرعت پایان یابد.»
محمد‌جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در شامگاه یک‌شنبه اعلام کرد که هنوز مواردی برای مذاکره در روز دوشنبه باقی مانده است. ظریف تصریح کرد که «تمدیدی در کار نیست.»
لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه نیز ضمن ابراز خوش‌بینی به پایان مذاکرات گفت: «امیدوارم که در پایان مارتون مذاکرات هسته‌ای باشیم.»
علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز تایید کرد که اختلاف در زمینه‌های «فنی» برطرف شده است. این بدین معناست که ایران و جامعه بین‌المللی بر سر نظارت بر تاسیسات اتمی ایران در کلیت خود به توافق رسیده‌اند.
جان بینر، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در وب سايت خود مقاله‌ای به قلم کوری فریتز، مسئول امور مطبوعاتی بینر انتشار داده است كه در این مقاله با ذکر هشت موضوع محوری، از جمله «حمایت رژيم ایران از تروریسم، ثبات در منطقه، موشک‌های بالستیکی و آینده برنامه اتمی» تصریح شده است که اوباما باید به «معیارهای خود» در رابطه با پرونده اتمی رژيم ایران وفادار باشد. جان بینر نیز پیشتر گفته بود که «توافق بد، بدتر از عدم توافق است.»
‫#‏ايران‬ ‫#‏لوزان‬-چاي ‫#‏وين‬ ‫#‏اتمي‬ ‫#‏زهرخوران‬