آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا

دولت استرالیا اعلام کرد در واکنش به سرکوب خشن و ادامه‌دار مردم ایران و اقدامات بی‌ثبات‌کننده رژیم در منطقه، دور تازه‌یی از تحریم‌های مالی و ممنوعیت‌های سفر را علیه شماری از مقام‌ها و نهادهای وابسته به حکومت ایران اعمال کرده است.

وزارت‌خارجه استرالیا در بیانیه خود به اعدام‌ها و موج گسترده بازداشت معترضان در قیام دی‌ماه ۱۴۰۴ اشاره کرده است. در این بیانیه آمده بازداشت‌شدگان تحت شکنجه قرار گرفته، به اعترافات اجباری وادار شده و از ارتباط با خانواده‌های خود محروم شده‌اند.

در ادامه این بیانیه، به قطع و محدودسازی اینترنت در ایران اشاره شده و آمده است که رژیم تلاش کرده با محدود کردن دسترسی مردم به اینترنت، مانع اطلاع‌رسانی درباره جنایات و سرکوب‌ها شود.

بر اساس این اعلام، ۷فرد و ۴نهاد وابسته به رژیم ایران در فهرست جدید تحریم‌ها قرار گرفته‌اند؛ افرادی و سازمان‌هایی که به‌گفته دولت استرالیا در سرکوب معترضان، از جمله اعمال خشونت علیه زنان و کودکان، نقش مستقیم داشته‌اند.

از جمله افراد تحریم‌شده می‌توان به وزیر کشور رژیم، رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا، دبیر ستاد موسوم به امر به معروف و نهی از منکر استان تهران و فرمانده سپاه ضدسیدالشهدا در استان تهران اشاره کرد.

وزارت‌خارجه استرالیا یکی از افراد تحریم‌شده را مسئول هدایت سرکوب زنان و دختران معرفی کرده و گفته است او با استقرار ده‌ها هزار نیرو، نظارت گسترده و اجرای اجباری حجاب را دنبال کرده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است یکی دیگر از افراد تحریم‌شده، بنیان‌گذار «پایگاه‌های اطلاعاتی محلی» بوده که از طریق جمع‌آوری اطلاعات خانه به خانه و گشت‌‌های محلی، مخالفان رژیم را شناسایی و سرکوب می‌کرده است. هم‌چنین برخی دیگر از افراد تحریم‌شده در بازداشت غیرقانونی اتباع خارجی نقش داشته‌اند.

استرالیا هم‌چنین اعلام کرد این تحریم‌ها شبکه بانکی و مالی پنهان رژیم را هدف قرار می‌دهد؛ شبکه‌یی که به‌گفته این کشور برای تأمین مالی گروه‌های نیابتی، حمایت از برنامه موشکی و پیشبرد اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیروی انتظامی، سازمان فضای مجازی سراج، صرافی برلیان و صرافی جی‌سی‌ام نیز از جمله نهادها و شرکت‌های تحریم‌شده در این بسته جدید هستند.

دولت استرالیا تأکید کرد این اقدامات همزمان با تحریم‌های تازه انگلستان علیه رژیم ایران انجام شده و بخشی از همکاری مشترک با شرکای بین‌المللی برای پاسخگو کردن رژیم در قبال سرکوب مردم و اقدامات بی‌ثبات‌کننده آن است.

بر اساس اعلام کانبرا، دولت آلبانیزی تاکنون بیش از ۲۳۰تحریم علیه افراد و نهادهای وابسته به حکومت ایران اعمال کرده که به‌گفته مقام‌های استرالیایی، گسترده‌ترین مجموعه اقدامات این کشور علیه رژیم ایران به‌شمار می‌رود.

انگلستان چندین فرد حقیقی و حقوقی مرتبط با رژ‌یم ایران را تحریم کرد

کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلستان

کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلستان

انگلستان روز دوشنبه، ۲۱ اردیبهشت، ۱۲ فرد حقیقی و حقوقی مرتبط با حکومت ایران را تحریم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این افراد به «مشارکت در اعمال خصمانه» علیه انگلستان و چند کشور دیگر متهم شده‌اند.
در بیانیه رسمی دولت انگلستان، از جمله این اعمال خصمانه به «طراحی حمله و ارائه خدمات مالی به گروه‌هایی که در پی بی‌ثبات کردن انگلستان و دیگر کشورها هستند» اشاره شده است.
این اقدام تحریمی شامل مسدود کردن اموال و حساب‌های این افراد و منع سفر آنها به این کشور است.
در ماه‌های گذشته گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال پشتیبانی تهران از حمله‌های یهودستیزانه در انگلستان مطرح شده است.
همزمان یک گروه بنیادگرای مشکوک به ارتباط با رژیم ایران، موسوم به «حرکه اصحاب الیمین الاسلامیه»، مسئولیت این حملات و حملاتی مشابه در چند کشور اروپایی را برعهده گرفته است.

آکسیوس: جلسه امنیتی در کاخ‌سفید برای بررسی گزینه‌های بعدی علیه رژیم ایران

جلسه امنیتی در کاخ‌سفید - عکس از آرشیو

جلسه امنیتی در کاخ‌سفید – عکس از آرشیو

وب‌سایت خبری آکسیوس روز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت به‌نقل از سه منبع گزارش داد که کاخ‌سفید در حال برگزاری یک جلسه امنیتی سطح بالا برای تصمیم‌گیری درباره گام‌های بعدی آمریکا در قبال رژیم ایران است.

بر اساس این گزارش، یکی از گزینه‌های مورد بررسی، احتمال بازگشت به اقدام نظامی علیه رژیم ایران عنوان شده است.

آکسیوس نوشت که این نشست با حضور دونالد ترامپ برگزار خواهد شد و مقام‌هایی از تیم امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا نیز در آن شرکت دارند؛ از جمله جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور، استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ، مارکو روبیو وزیر خارجه و پیت هگست وزیر دفاع آمریکا.

در این گزارش هم‌چنین آمده است که دن کین رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و جان رتکلیف رئیس سازمان سیا نیز در این جلسه حضور خواهند داشت.

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که ترامپ در گفتگو با خبرنگاران در دفتر کار خود، پیشنهادات تازه حکومت ایران را «احمقانه» و «آشغال» توصیف کرد و مدعی شد آتش‌بس کنونی «به‌زور زنده نگه داشته شده است».

سی.ان.ان: رژیم ایران شبکه‌های خرابکاری و یهودستیزی را در اروپا گسترش داده است

آمبولانس‌های سوخته در صحنه یک آتش‌سوزی یهودی‌ستیزانه در محله گلدرز گرین در شمال لندن - آرشیو

آمبولانس‌های سوخته در صحنه یک آتش‌سوزی یهودی‌ستیزانه در محله گلدرز گرین در شمال لندن – آرشیو

شبکه سی.ان.ان در گزارشی تحقیقی که روز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت منتشر شد، فاش کرد رژیم ایران و شبکه‌های وابسته به سپاه پاسداران در حال سازماندهی عملیات خرابکاری و اقدامات یهودستیزانه در اروپا هستند و برای این منظور از مجرمان، جوانان و نیروهای اجیرشده در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.
در این گزارش آمده است که طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر، موجی از حملات علیه مراکز و جوامع یهودی در کشورهای اروپایی از جمله انگلستان، بلژیک و هلند رخ داده و چندین کنیسه، خودروهای امدادی یهودیان، مدارس و مراکز تجاری هدف حملات آتش‌زا و خرابکارانه قرار گرفته‌اند.
سی.ان.ان گزارش داد دست‌کم ۱۷حمله توسط گروهی موسوم به «حرکت أصحاب الیمین الإسلامیة» اعلام مسئولیت شده؛ گروهی که نخستین بار در اسفند ۱۴۰۴ در فضای مجازی ظاهر شد و خود را مدافع حمله به منافع «صهیونیستی» معرفی می‌کند.
بر اساس این تحقیق، کارشناسان امنیتی معتقدند این گروه می‌تواند پوششی برای فعالیت‌های سپاه پاسداران و شبکه‌های نیابتی وابسته به رژیم ایران باشد؛ الگویی که به تهران امکان می‌دهد ضمن اجرای عملیات خرابکارانه، مسئولیت مستقیم آن را انکار کند.
خبرنگاران سی.ان.ان که خود را کاربران عادی تلگرام معرفی کرده بودند، موفق شدند به کانال‌هایی دسترسی پیدا کنند که ظاهراً با نهادهای امنیتی رژیم ایران در ارتباط بودند. یکی از این حساب‌ها به زبان انگلیسی و عبری، آگهی جذب «عوامل با دستمزد بالا» برای فعالیت علیه منافع اسراییل منتشر کرده بود.
در یکی از این گفت‌وگوها، فردی با نام «سینا» پیشنهاد پرداخت پول برای نصب پوسترهای ضداسراییلی و ضدآمریکایی در لندن را مطرح کرده و به افراد توصیه کرده بود عملیات در مناطقی فاقد دوربین‌های امنیتی انجام شود.
در همین حال، مقام‌های امنیتی اسراییل نیز اعلام کرده‌اند شبکه‌های مشابه تلگرامی برای جذب شهروندان اسراییلی جهت جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات فعال بوده‌اند. بر اساس کیفرخواست‌های منتشر شده، برخی افراد متهم شده‌اند که از مراکز حساس، پایگاه‌های نظامی و حتی محل بستری نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسراییل، تصویربرداری کرده‌اند.
پلیس بریتانیا نیز هشدار داده است که رژیم ایران احتمالاً از «شبکه‌های جنایتکار اجاره‌ای» برای اجرای عملیات خرابکارانه در اروپا استفاده می‌کند. کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلستان، اعلام کرده لندن هر گونه تلاش یک «دولت خارجی» برای گسترش خشونت و نفرت در جامعه بریتانیا را تحمل نخواهد کرد.
هم‌زمان سازمان امنیت داخلی انگلستان «ام‌آی۵» نیز هشدار داده تهدیدهای ناشی از رژیم ایران به‌طور چشمگیری افزایش یافته و تنها طی یک سال گذشته بیش از ۲۰طرح بالقوه مرگبار مرتبط با تهران خنثی شده است.
کارشناسان امنیتی می‌گویند استفاده رژیم ایران از نیروهای اجیرشده، گروه‌های جنایی و عملیات موسوم به «جنگ ترکیبی» بخشی از راهبرد جدید تهران برای ایجاد بی‌ثباتی، اعمال فشار امنیتی و گسترش نفوذ خود در کشورهای غربی است؛ رویکردی که هم‌زمان امکان انکار رسمی نقش رژیم را نیز فراهم می‌کند.