سارا حسین، رئیس هیأت حقیقت‌یاب بین‌المللی مستقلِ

سارا حسین، رئیس هیأت حقیقت‌یاب بین‌المللی مستقلِ

هیئت مستقل حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد، از رژیم ایران خواست تا اعدام ۱۰ زندانی را که اوایل امسال در اعتراضات شهر اصفهان شرکت کرده بودند، فوراً متوقف کند. این هیأت هشدار داد از برخی از نزدیکان این زندانیان برای ملاقات آخر دعوت شده است.

سایت سازمان ملل متحد نوشت: این درخواست پس از اعدام دو زندانی دیگر در ۱۹ ژوئیه در همین پرونده – عرفان اسفندیاری، ۱۸ ساله، و گل‌محمد محمدی، ۲۳ ساله صورت می‌گیرد.

هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد این اعدام‌ها را به‌شدت محکوم کرد.

این هیأت بار دیگر از رژیم ایران خواست تا تمامی اعدام‌ها، از جمله اعدام افرادی را که در ارتباط با اعتراضات محکوم شده‌اند، فوراً متوقف کند

خبرگزاری فرانسه: اعدامها در ایران در سایه جنگ افزایش یافته است

افزایش اعدامها در ایران

افزایش اعدامها در ایران

خبرگزاری فرانسه ۲ مرداد نوشت: اعدام‌ها در ایران در سایه جنگ افزایش یافته است.

خانواده وحید بنی‌عامریان تنها زمانی متوجه شدند که قرار است وحید اعدام شود که گزارش‌های رسانه‌های دولتی ایران روی تلفن‌های همراهشان ظاهر شد و در آن اعلام شده بود دیوان عالی حکم اعدام او را بررسی خواهد کرد.

یکی از بستگان نزدیک بنی‌عامریان که خارج از ایران زندگی می‌کند در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: هیچ هشدار قبلی ندادند. حتی وکیل هم خبر نداشت.

خبرگزاری فرانسه افزود: وحید بنی‌عامریان استاد ۳۴ ساله فیزیک همراه با پنج زندانی دیگر به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شد. هر شش نفر اکنون اعدام شده‌اند.

ایران از زمان پایان نخستین مرحله جنگ در ماه مارس روند اعدام‌ها را ادامه داده است. اقدامی که مدافعان حقوق‌بشر، آن را تلاشی برای ایجاد ترس در جامعه و جلوگیری از تکرار اعتراضاتی می‌دانند که حاکمیت را به چالش کشیده است.

خبرگزاری فرانسه در پایان نوشت: اوضاع سیاسی پس از کشته شدن علی خامنه‌ای در نخستین روز جنگ و جانشینی فرزندش مجتبی خامنه‌ای که هنوز در انظار عمومی ظاهر نشده بیش‌از‌پیش ملتهب شده است.

ه تن از کارشناسان و گزارشگران ویژه ملل متحد خواستار توقف دائمی جنگ و اعدام و سرکوب در ایران شدند

سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد

ده تن از کارشناسان و گزارشگران ویژه ملل متحد طی بیانیه مشترکی خواستار توقف جنگ دائمی جنگ و پایان دادن به حملات به غیرنظامیان شدند. آنها هم‌چنین خواستار توقف اعدام و سرکوب در ایران شدند

در بیانیه آمده است: کارشناسان ملل متحد تنها چند هفته پس از امضای تفاهم‌نامه ۱۴ ماده‌ای با هدف پایان دادن به جنگ، از سرگیری خصومت‌ها بین آمریکا و ایران و گسترش آن در سراسر منطقه را محکوم می‌کنند.

این کارشناسان گفتند: «غیرنظامیان در سراسر منطقه نباید هزینه این درگیری را بپردازند. همهٔ طرف‌ها باید از قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر و حقوق بین‌الملل بشردوستانه، پیروی کنند».

کارشناسان ملل متحد گفتند: «مردم ایران بار دیگر بین حملات مجدد آمریکا و سرکوب داخلی حکومت ایران گرفتار شده‌اند».

همزمان با جنگ، مقامات ایرانی به اعدام‌ها ادامه داده‌اند، در حالی که گزارش‌هایی از بازداشت‌های گسترده، شکنجه و ناپدید شدنهای اجباری وجود دارد».